Zaregistrován
31. 12. 2010
Reakce s prostředím,koroze asi min.Možná po čištění i nevykorodovaná.
Zaregistrován
26. 1. 2013
Měla by vypadat cca takhle... Ta z aukra je úplně v p....
Obrázky:
Zaregistrován
4. 7. 2010
MudrAcula - jak si seš jistej že to není falsum?
Vratislavskejch nálezovejch ražeb jsem viděl desítky, NIKDY takhle nevypadaly. Je to přeci jen podíl stříbra slušnej na to, aby z toho byla takhle prokorodovaná troska.
Zaregistrován
4. 7. 2010
kdyby to byla kiprovka tak snad jo...
takhle zničený stříbro jsem ještě neviděl a to očumuju hledačský weby leta, + když jsem dřív hledal tak jsem nálezovek ferdinanda měl možnost vidět celkem dost z jílu, písku, hnojenejch polí, lesů...abych nebyl za vola že tu plácám do větru.
Zaregistrován
21. 2. 2014
No konečně někdo kdo pochopil můj nesmělý dotaz🙂
Zaregistrován
4. 7. 2010
Teď jsem teprve koukal na ten odkaz na aukru, tam na R vypadá že prosvítá stříbro, nebo je to postříbření?. Fotky špatný.
Zaregistrován
6. 5. 2009
Dobrý den všichni přítomní.
Dostal se ke mně tento 3 krejcar a jelikož nemám moc zkušeností, rád bych požádal o ověření, jestli jsem si ho dobře určil:
Ferdinand II., 3 krejcar 1624 mincovna Praha-mincmistr J.B.Suttner.
Taky bych se rád dověděl proč je mince jako by ustřižena? Vandalizmus, výr.vada?
Chci začít sbírat toto období a tak sbírám informace kde se dá, tak děkuji za odpovědi.
Obrázky:
Zaregistrován
21. 2. 2014
Ahoj,
určil jsi to správně😉
To ustřižení je konec střížku - na víc info se mrkni třeba tady:
http://numismatic.sweb.cz/technika.htm
Zaregistrován
6. 2. 2008
No tohle na krajový střížek nevypadá a už vůbec ne dobově. Ale chtělo by to detail té hrany
Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz
Zaregistrován
21. 2. 2014
No je pravda, že když jsem sem teď vlezl a dívám se na to v klidu tak si tím krajovým střížkem taky nejsem tak jistý. Vypadá to, že je to ustříhlé až po vyražení (hrana není deformovaná ražbou a vede přímo) taky to ohnutí u té střižené části - skoro to vypadá jako by si tím někdo otevřel pivo😮
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.