Zaregistrován
28. 6. 2008
.. ja vim, jsem asi jediná, kdo sbírá turmalíny :-)) Ale mám další.. prostě jsem nemohla odolat, ale už se musím hodně krotit :-)
Opět Elbaity z Afghanistánu...
Obrázky:
Zaregistrován
28. 6. 2008
Jinak pokud by chtěl někdo nějaký do sbírky, vybrala jsem pár elbaitů, které musím pustit dál do světa. Případní zájemci se mi mohou ozvat na mail- zobrazí se při kliknutí na mou přezdívku...
Pošlu fotky s cenami.
Zaregistrován
23. 10. 2006
Korunka, určite nie si jediná, osobne ja nejaké roky uprednostňujem šperkársku kvalitu.
Preferujem korundy šperkárskej a investičnej kvality.😉
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Zaregistrován
28. 6. 2008
Já vím, jsme tu dva věrní sběratele :-)
Zaregistrován
23. 10. 2006
Osobne seba by som už neradil ako zberateľa.
Svoju zbierku minerálov z priestorového a iného dôvodu som rozpustil cca 8rokov nazad.
Nehovorím, že sa niečo doma nenájde, ale to už len nejaké odrobinky.😉 Štyridsať rokov nepretržitého zhromažďovania mi stačilo a nevidel som v rodine skutočnú mineralogickú vášeň...
Tomu sa hovorí život v reály.😃
Zaregistrován
23. 10. 2006
Momentálne preferujem podobné "vecičky" : 6,13 ct. modrý zafír v tvare srdca ako centrálny kameň náhrdelníka z 18K bieleho zlata. Oválne brúsené zafíry v celkovej hmotnosti 19,08 ct. lemujú celý náhrdelník ktorý doplňa 5,62 ct. bielych diamantov, farba FG, čistota VS-SI1.
Odhadná cena cca 120- 140 tisíc €.
Obrázky:
Zaregistrován
4. 7. 2016
Nádhera. Když jsem před lety přemýšlel jaký kámen do prstenu, vyšel mi vylučovací metodou jedině safír. (Samozřejmě kdybych měl 100 tisíc €, mohl by být i jiný kámen).
Zaregistrován
23. 10. 2006
Opál ty opracuvavas suroviny, potom postačuje mať dobrého/dobrú klenotnicku ako spolupracovníka.
Zaregistrován
4. 7. 2016
Ten "dobrý" klenotník už má doma vercajk.😉 Asi 4 roky, ale ještě se k tomu nedostal.😁
Zaregistrován
28. 6. 2008
Hm, úžasný... ten by mi určitě slušel.... 😉
... tak až vyhraju v té Sportce 😆
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.