Zaregistrován
7. 8. 2020
Také moc děkuji. Před dvěma lety jste zde zveřejnil falzum denáru kněžny Emmy. Viz link. Můžete napsat, čím se liší od originálu?
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/falzum-denaru-emmy_post_-631352#post631352
Zaregistrován
6. 2. 2008
zubek34: To je poměrně zdařilé falzum. Dělá to nějaký polák. Tohle je ještě snadno poznatelné, ale za ty roky se dost zlepšil a poslední jeho věci jsou z fotek dost věrohodné. Poznat se to dá jen praxí a zkušenostma. On si ty razidla vyrábí od počátku, vyrábí si i puncy, takže technikou obrazu moc poznat nelze. Jsou markanty, podle kterých to poznat bezpečně lze. Ale jen při fyzické prohlídce. A pak samozřejmě u těchto mincí si můžete být jistý originalitou, když se jedná o identická razidla s referenčními kusy (např. ze starých sbírek nebo z muzeí).
Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz
Zaregistrován
18. 1. 2010
Vzchledem k tomu,ze jsem mel cely ten soubor moznost osobne videt, tak bych s jednou polozkou oznacenou za falzum nesouhlasil. Zbytek z oznacenych byl bud jasne falzum, nebo pri nejmensim dost podive vypadajici brakteat.Puvod se urcite jednou dovite, jen ted se o tom nesmi mluvit
Zaregistrován
6. 2. 2008
Dnes mi dorazily. Těšte se:-)
Kov je u všech mých mincí krásný, patiny také krásné. U jedné mince jsem měl podložní lístek. Pokud také někomu dorazí s podložním lístkem, tak mi prosím napište.
Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz
Zaregistrován
20. 12. 2012
Dnes dorazil. Snad je v pořádku. Pol 3432.
Průměr 24mm, 0,48g.
Těšíme se !
Obrázky:
Zaregistrován
27. 2. 2010
Zaregistrován
6. 2. 2008
bertik-b1: Gratuluju, krásný.
mince01@seznam.cz
Zaregistrován
20. 12. 2012
Díky.
Zaregistrován
20. 12. 2012
Denare, více než měsíc se těšíme marně.
Zaregistrován
4. 10. 2020
Stále nic 😃
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.