Také moc děkuji. Před dvěma lety jste zde zveřejnil falzum denáru kněžny Emmy. Viz link. Můžete napsat, čím se liší od originálu?
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/falzum-denaru-emmy_post_-631352#post631352
zubek34: To je poměrně zdařilé falzum. Dělá to nějaký polák. Tohle je ještě snadno poznatelné, ale za ty roky se dost zlepšil a poslední jeho věci jsou z fotek dost věrohodné. Poznat se to dá jen praxí a zkušenostma. On si ty razidla vyrábí od počátku, vyrábí si i puncy, takže technikou obrazu moc poznat nelze. Jsou markanty, podle kterých to poznat bezpečně lze. Ale jen při fyzické prohlídce. A pak samozřejmě u těchto mincí si můžete být jistý originalitou, když se jedná o identická razidla s referenčními kusy (např. ze starých sbírek nebo z muzeí).
Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz
Dnes mi dorazily. Těšte se:-)
Kov je u všech mých mincí krásný, patiny také krásné. U jedné mince jsem měl podložní lístek. Pokud také někomu dorazí s podložním lístkem, tak mi prosím napište.
Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.