Zaregistrován
3. 10. 2010
mají ta falza nějakou cenu?? nebo je mám vyhodit :-)
Zaregistrován
8. 12. 2009
pokud mne paměť neklame, prodávaly se kolem 5 stovek na áčku a byl o to celkem zájem
ještě 5Kčs asi také falzum (i když fotky nic moc) a 50h vypadá na originál, ale v tomto stavu stejně velkou cenu nemá
Zaregistrován
3. 10. 2010
jj ta 5 Kč má znaky falza, moc děkuji
Zaregistrován
12. 1. 2010
Za těch 5 stovek se ale asi neprodávaly s nápisem FALSUM, že?
Zaregistrován
8. 12. 2009
tenzor: prodávalo se jako "pozdější ražba", pokusím se dohledat, jestli ještě někde mám
Zaregistrován
8. 12. 2009
tak tady jsou 2 starší ukázky 3h, novější nemám (a asi už ani nebudu mít) zpracováno:
http://img833.imageshack.us/img833/1456/3h19621.png
http://img600.imageshack.us/img600/4153/3h19622.png
bylo toho samozřejmě více
Zaregistrován
12. 1. 2010
Pořád to moc nechápu, když už někdo potřebuje doplnit prázdné místo a nevadí mu neoriginální mince, proč si nekoupí "pozdější ražbu" z Číny za dvacku?🙂
Zaregistrován
22. 4. 2014
Na základě mé špatné zkušenosti s nákupem na Aukru od sedivaka1111 který opětovně nabízí falsa (nyní prodal mimo jiné běžné falsum 50h 1969 varianta ), vám chci poskytnout foto o novém falsu 5 hal 1926, které jsem od něj zakoupil, nechal prověřit a následně zpět vyreklamoval. Nyní je opět tato mince vydražena a další se ještě na Aukru nachází.
Přikládám foto a popis rozdílů:
5 hal 1926 FALSUM
1) kov ze kterého mince byla vyražena zjevně neprošel 90 ti letou oxidací.
2) I kdyby po dobu 90 ti let byla tato mince ochráněna někde ve vakuu před působením vzduchu,
tak potom není jasné, jak přišla k tak zásadním poškozením typu vrypu na obou stranách (byla
záměrně výrobcem poškozena, aby nepůsobila tak dokonale), protože tyto vrypy zcela
neodpovídají běžnému opotřebení, jak je možné porovnat s různými jinými mincemi té doby.
3) Při této ražbě nebylo použito originálního razidla, protože mince byla vyboulena do boků a
vytvořila obloukovou hranu a ne rovnou, tak jak je možné porovnat s kteroukoli jinou mincí 5
hal z té doby. Hrana byla následně uměle zklepána tak, že vypadá jak od kováře.
4) Největší nedostatek je však v tom, že každý 5 hal té doby je oražen mikroznačkou umístěnou na
pravé straně pravého mostního pilíře. Tento falsifikát tuto značku vůbec neobsahuje. Mohla by být
otěrem při značném používání zničena, tomu ale odporuje LUXUSNÍ stav této mince.
Obrázky:
Zaregistrován
10. 8. 2011
V tomto období se moc nevyznám, ale pokud takhle přesně víte, že má být tento nominál oražen značením, tak proč jste na aukci přihazoval? Z fotografie žádné rozdíly opravdu vidět nejsou. Celý váš příspěvek na mě působí spíše jako úmyslné poškození prodejce, ale možná se mýlím. Co na to ostatní, jedná se o zvláštní minci?
Zaregistrován
16. 2. 2008
Na Aukru spousta lidí věří že narazili na troubu který z neznalosti prodává vzácnou minci za pakatel.
Ve skutečnosti tomu bývá právě naopak.😃 😉
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.