Zaregistrován
21. 3. 2010
Zaregistrován
21. 3. 2010
Zaregistrován
6. 11. 2008
Před nějakou dobou tu někdy byla řeč i o novoražbách šlikovského tolaru pro Montreal, existuje také ale nooražba ve stříbře 959/1000 ražená v Jablonci v roce 1994 puncovaná BIJ a čs. puncem pro udanou ryzost. Jaký byl její náklad mi není známo, ale neukazuje se moc často.
Někde ji mám odloženou jako ukázku ražby, protože pravý asi nikdy mít nebudu...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
16. 2. 2008
:mrgreen:
Taky tak ale já stále ještě doufám🙄
Obrázky:
Zaregistrován
17. 9. 2010
Jen pro zajímavost zde uvádím link na "čínského výrobce" falz a jeho e-shop
http://www.jinghuashei.com/html/category/class_475.html
Zaregistrován
9. 3. 2010
Zaujímal by ma názor odborníkov na kvalitu tých falzifikátov. Naviem, či existuje najaká stupnica na určovanie kvality falzifikátov, ale ak nie a určili by sme stupnicu od 1 po 10 (1 - nepodarený falzifikát, 10 - verný originálu) kde by ste zaradili tieto falzá ?
Zaregistrován
12. 1. 2010
Někde jsem viděl takovou stupnici (se slovním rozlišením nebezpečnosti padělku od "primitivní" po "velmi nebezpečný"), přičemž to bylo ještě ve 3 kategoriích (méně zkušený sběratel, obchodník, zkušený sběratel/znalec). Bohužel už si nepamatuju, kde to bylo, což je škoda, ten systém mi přišel vcelku dobrý, zvlášť to rozlišení kategorií, protože jsou padělky, které průměrný obchodník rozpozná bez problémů, protože jich viděl mnoho, zatímco méně zkušený sběratel třeba ne a pak jiné padělky, které obchodník nerozpozná a sběratel i s menšími zkušenostmi třeba ano, protože je zaměřený na určitou oblast a ví, že na minci nějaký důležitý detail špatně.
Zaregistrován
31. 7. 2007
Tak přímo falzum to není ale je to Anežka s LK bez LK 😁
Obrázky:
Zaregistrován
7. 2. 2011
Chtěl bych si do sbírky pořídit 3 hal. 1962, ale u této mince jsou častá falza. Nemáte někdo pdf soubor od p. Havla. Z odkazu již nejde stánout. Uvítal bych i snímek této mince v dobrém rozlišení nebo další informace. Něco jsem na netu našel. Předem děkuji. Mail malapom@seznam.cz
Zaregistrován
9. 3. 2010
taho - uložil som to sem: http://www.uloz.to/9859025/falza-cs-minci-lk-pdf
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.