Dobrý den,
úvodem bych chtěl jen podotknout, že nemám vůbec nic společného s pořádáním této výstavy, nejsem ani členem žádného pořadatelského uskupení nebo výboru, jsem jen jeden z filatelistů, kteří se pomalu začínají těšit na tuto - od Pragy 2018 - asi největší a nejvýznamnější filatelistické akce u nás - těšit.
Těšit se na říjnové setkání s filatelií, tou TOP, ale i tou obyčejnější, na zajímavé exponáty i burzu, na setkání s kolegy... A určitě nejsem jediný....
Párkrát se tu už v různých vláknech o této akci někdo zmínil, chybělo mi ale vlákno jen o tom a když jsem žádné nenašel, tak si tímto dovoluji takové vlákno založit, ať můžeme soustředit svoje dotazy, připomínky, dojmy jen na jednom místě a prosím tímto pořadatele-pokud Sběratele.com čtou- aby sem občas nakoukli a dodali také nějakou novinku z pořadatelské kuchyně...😃
Obrázky:
Protože je tam odkaz na anglickou verzi. Jestli je to záměr nebo chyba se nedá říct. Česká verze (z ledna) je zde: https://www.liberec2022.eu/wp-content/uploads/2022/01/A5_cz.pdf
Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.
Pro Gorilu, není to chyba, jde pouze o dodržení regulí FEPA, Bulletiny se vydávají v anglickém jazyce, pro české zájemce o informace /pokud mají s angličtinou problémy/, všechny v něm uvedené informace jsou v češtině (ale i v němčině a polštině) uvedeny na stránkách výstavy www.liberec2022.eu. Bulletin je určený jako informační materiál pro zahraniční činitele (Jurymany, národní komisaře, představitele FEPA, FIP atd.), protože se nepředpokládá, že by například komisař Hatim Al Attar z Ománu plynně ovládal naši mateřštinu.
Jinak moc děkuju MikiMu, že tuto stránku založil a budu se snažit pokud to bude v mých silách vám odpovídat na vaše dotazy, případně tu a tam přihodím nějakou informaci.
Makáme na tom všichni z KF Liberec, tuto neděli jsme např. řešili potřebu sehnat na dobu výstavy další dobrovolníky z Liberce či okolí, především jazykově schopné. Já v těchto dnech připravuju mimosoutěžní exponáty propagující filatelii i pro oblast laiků, tedy tak, aby pro ně byl exponát zajímavý a přilákal je nejen tím, že půjde o modrého Mauritia nebo nejdražší Československou známku, ale příběhem, který vypráví.
Jako doplněk k mojí knížce "„Profesor Eduard Karel. Život a dílo“ jsem sestavil jednorámový exponát seznamující na 16 listech s jeho životem a ukázkami jeho práce.
Pro návštěvníky, kteří mají rádi tento druh exponátů můžu doporučit prohlídku Světového Polar Salonu. Např. exponát pana J. Krause ověnčený několika zlatými medailemi z celého světa o našem polárníkovi Václavovi Vojtěchovi. K němu máme přislíbený i 3-rozměrný exponát. Ostatně malá ukázka je na našich stránkách, jen ji rozkliknout.
Navíc v tisku je vlastní známkový sešitek pro polárníky, pokud nám ho poslední komise schválí tak vyjde v září a bude k dostání na výstavě.
Ze známkové tvorby má dle emisního plánu vydat pošta jednu známku k Evropské výstavě a jednu k Polar Salonu, slíbené máme razítko.
Zatím jsme vydali výstavní 7-blok propagující výstavu a velkou část (80%) jsme vyfrankovali na pozvánky do zahraničí, posledních několik kusů je k dostání v nabídce na stránkách výstavy. Zakoupením 7-bloku zároveň kupující přispívá pořadatelům do fondu na pokrytí nákladů.
Moc se na vás těšíme a slibujeme, že to bude ještě lepší než Praga. Hlavně na exponáty bude vidět.
Milan, KF Liberec
V rámci výstavy probíhá soutěž pro děti:
Navrhněte přítisk na korespondenční lístek pro „Dětskou poštu“.
Výstavní výbor „Evropské výstavy poštovních známek LIBEREC 2022“ a „6. Světového polárního salonu“ vyhlašuje pro mládež soutěž na návrh přítisku na korespondenční lístek pro „Dětskou poštu LIBEREC 2022“.
Soutěž je rozdělená do tří věkových kategorií:
1.) Kategorie dětí od 4-5 let.
2.) Kategorie dětí od 6-9 let.
3.) Kategorie dětí od 10-15 let.
Téma návrhu je libovolné a každý z účastníků si ho zvolí sám (např. Liberec moje město, příroda libereckého kraje, já a poštovní známky, polární zvířata, dobyvatelé severního a jižního pólu, výzkum Arktidy a Antarktidy atd.)
Návrh přítisku namalujte na bílou čtvrtku formátu A4 na šířku (210x297 mm). Způsob provedení si zvolte sami (barevná kresba pastelkami, voskovkami, křídami, vodovkami, tuší atd.)
Ke kresbě přiložte lístek se slovy:
„Souhlasím s bezplatným použitím této kresby pro výstavní účely a případné použití ve formě přítisku korespondenčního lístku pro dětskou poštu“.
Jméno a příjmení:……………..………………………………… Věk:………………………………………………….. Adresa nebo mailová adresa:……………………………………………………………………………………………………..
Na obálku napište do levého dolního rohu heslo „ EVROPA -LIBEREC 2022“.
Své návrhy (nepřeložené) zasílejte /nebo osobně předejte/ v obálce A4 do 10. září 2022na adresu:
Evropská výstava poštovních známek LIBEREC 2022, z.s.
Kralická 79/11, 460 07 Liberec
Nejlepší návrhy v jednotlivých kategoriích budou vyhodnoceny a vítězný návrh získá hlavní cenu. Dopisnice s tímto přítiskem bude používána na výstavě v rámci dětské pošty.
Všechny návrhy budou vystaveny a každý účastník soutěže, který přijde na výstavu a přihlásí se u pořadatele, dostane filatelistický suvenýr.
Výstavní výbor Evropské výstavy poštovních známek a Polárního salonu LIBEREC 2022.
Česká pošta vydá k Evropské výstavě dvojici poštovních známek. Autorem námětu je akademický malíř Pavel Sivko.
Termín: 13. až 16. října 2022
Otevírací doba: 9 až 18 hodin (16. 10. pouze do 16 hodin)
Kapacita: 1200 výstavních ploch
Výstavní třídy: tradiční třída, poštovní historie, tematická filatelie, otevřená třída, poštovní pohlednice, třída mládeže, třída literatury, jednorámové exponáty a astrofilatelie
Pořadatel výstavy: Svaz českých filatelistů, z.s. ve spolupráci k tomu účelu založenému spolku Evropská výstava poštovních známek LIBEREC 2022, z.s. IČO spolku: 09330739
Doprovodná akce: Prodejní expo v místě výstavy
Doporučené ubytování: Wellness hotel Babylon ****, Nitranská 1, Liberec 1 (v místě hotelu se zároveň bude konat výstava poštovních známek https://www.hotelbabylon.cz/
Obrázky:
K Evropské výstavě známek v Liberci 2022 chci napsat, že vzhledem k tomu, že mi nebylo dovoleno na této výstavě vystavovat (mám to písemně), tak tuto výstavu ani nenavštívím, ani se jí nebudu mediálně nijak věnovat.
Nejen na Infofile, ale i v jiných médiích se filatelistickým výstavám hodně věnuji a dělám svými články filatelistickým výstavám co největší propagaci a reklamu. V tomto případě tomu tak nebude.
Nevím, jak učiní web Infofila, ale předpokládám, že vzhledem k takovému jednání ze strany SČF, též nebude dělat Evropské výstavě v Liberci žádnou reklamu.
Toto však nijak nebrání tomu, aby se diskutující jakkoliv na toto téma vyjadřovali zde v diskusi.
Reakce na pana "JAROMÍRA". Každá výstava známek, tak i tato, má své přesně dané předpisy. Pokud váš exponát nesplňoval Evropské regule nemohl být přijatý (a nevím proč do toho taháte SČF, když jde o výstavu pod patronátem FEPA a FIP). Takže slova "nebylo mi dovoleno" jsou jak se říká mimo mísu.
Jsem si jistý, že i když se pan Jindra o nás na Infofile nezmíní, výstavu navštíví velké množství jak sběratelů, tak i laiků a že přispěje k tomu hlavnímu, k popularizaci a propagaci sbírání známek. Je dostatek médií, které o výstavě informují a budou informovat.
Proto také doplňuji toto vlákno o základní informace o výstavě. Ačkoli bych mohl na výstavu přihlásit svůj exponát ČSR I bez problémů, rozhodl jsem se, že nebudu přidávat do šuplíku s medailemi další a sestavil jsem zatím tři mimosoutěžní exponáty, které by měly přispět k POPULARIZACI filatelie jak mezi laickou veřejností, tak i mezi sběrateli amatéry. Jednorámový exponát "Padělky známek Československa" s ukázkou nejzajímavější příkladů by sice u porotců propadl, ale sběratele by mohl zaujmout. Stejně tak "Nepřijaté návrhy známek ČSR".
Pro vaši představu.
Výstava se bude konat v Centru Babylon v následujících dvou sálech:
Expo sál – přibližně 1000 výstavních ploch a Kongresový sál – přibližně 200 výstavních ploch, zde bude umístěný Polar salon. Oba prostory bez židlí, zato plné výstavních rámů.
Hezký den přeje z Liberce Milan KF Liberec
Obrázky:
Admin
Zaregistrován:
30. 11. 2006
Vytvořeno:
9. 8. 2022, 13:41
tul-uk obávám se, že nemáte přesné informace. Nebo je ani nechcete mít. Co se týče vystavování. Pokud chcete v ČR vystavovat - nikdy neodhalujte padělky. Pak si můžete v klidu chválit Svaz a jeho chování, protože Vás účelově nebudou vylučovat a znemožňovat vystavování. Dokud se Vás to osobně nedotkne - je Vám to jedno.
Nikdo s pořadatelů mne dodnes ani nekontaktoval. Takže i kdybych chtěl - tak se o výstavě opravdu nezmíním. Div je, že Vám tu propagaci tady povolují. Infofila, Sberatel.com, Jindra a Petřík - ty je potřeba dát na listinu stránek a lidí, které je potřeba likvidovat a šikanovat.
https://www.infofila.cz/ ... on-line magazín plný filatelie a sběratelství
https://eshop.infofila.cz/ ... eshop pro všechny sběratele
https://pomfila.cz/ ... eshop na filatelii, filokartii, numismatiku, notafilii, odznaky
https://www.worldphilately.com/ ... katalog - ceník poštovních známek
https://www.filokartie.cz/ ... on-line magazín plný filokartie
http://www.numin.cz/ ... on-line magazín - numismatika - notafilie
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.