Moderátoři: smith

Stan

Uživatel

Zaregistrován
27. 11. 2014

#11 - 28. 11. 2014, 17:29

No právě.
Můj obor byl doted´filatelie, takže tam jsem celkem v obraze jak to vní chodí.Chápu z čeho se cena odvíjí, náklad,kvalita,výskyt na aukcích, obsah drahého kovu,a blbost kupujícího.Takže stou blbostí respektive neznalostí budu se ted´potýkat.Jaký zkušení numismatici mají názor na zlaté novoražby a jak poznat zlatou minci bez zkoušení?Jaké je riziko koupě falešné zlaté mince na aukru? Ve filatelii je to síla.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#12 - 28. 11. 2014, 17:39
No právě. Můj obor byl doted´filatelie, takže tam jsem celkem v obraze jak to vní chodí.Chápu z čeho se cena odvíjí, náklad,kvalita,výskyt na aukcích, obsah drahého kovu,a blbost kupujícího.Takže stou blbostí respektive neznalostí budu se ted´potýkat.Jaký zkušení numismatici mají názor na zlaté novoražby a jak poznat zlatou minci bez zkoušení?Jaké je riziko koupě falešné zlaté mince na aukru? Ve filatelii je to síla.

Jestli teprve začínáte, pak rychle zapomeňte na Aukro a dražení v podobných aukcích. Tímto způsobem se nic nenaučíte. Spíše naopak budete dělat zásadní chyby. Musíte se nejdříve něco naučit a po určité době můžete začít mince kupovat. Základem je ale mít mince v ruce, pochopit problematiku kvality a ceny. To Vám zaručí pouze pohyb mezi zkušenějšími sběrateli a nikoli kupovat z domova přes počítač.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

numismatik-fji

Uživatel

Zaregistrován
3. 2. 2011

#13 - 28. 11. 2014, 17:52

Pokud se týká ceny zlatých mincí (a popřípadě i jiných) podívejte se na volně dostupné katalogy http://www.numismatika.cz/, ovšem k dosaženým cenám je nutno připočítat dražební poplatek, který činí v průměru 10 až 20 procent s konečné ceny.

Stan

Uživatel

Zaregistrován
27. 11. 2014

#14 - 28. 11. 2014, 18:12

Děkuji za rady. Podívám se na ty aukce.Ještě ty novoražby. Myslel jsem , že bych na začátek něco takového koupil.Nebo i ty RU zlaté mince.Pokud by mě někdo nabídl takové mince (fér jednání) tak bych koupil.Tam je cena nadhodnocená?

Odkaz na to co myslím.

https://zlataky.cz/rakousko-uhersko

Tovy

Uživatel

Zaregistrován
21. 11. 2011

#15 - 28. 11. 2014, 19:17

Ja bych doporucil si koupit normalni original minci - treba RU zlate desetikoruny se v hezkem stavu prodavaji jen par stovek nad cenou kovu, zlato je ted docela nizko, tak by se mely dat sehnat levne. Zkuste dat poptavku do sekce Poptavka, on se snad nekdo najde. Nebo sledujte sekci zlate mince v nabidce, tam se objevuji relativne casto (tak 1x za jeden az dva mesice mam pocit). Novorazby techto minci maji vetsinou cenu jen toho kovu.

Stan

Uživatel

Zaregistrován
27. 11. 2014

#16 - 28. 11. 2014, 19:42

OK.Něco nastuduji, něco ještě vyčtu zde na foru a pak si určitě tu poptávku dám.Jinými slovy jde mě spíše o investici a to do věci která se mě líbí. Zdůrazňuji o investici NE spekulaci. O sběratelství a pohybu + - něco vím ( tedy z filatelie).Někdo má mince a potřebuje hotovost já obráceně ale investicí si chci jěště navíc udělat radost.Aukce nejsou právě moc vhodné na nákup, tam někdy převažuje dražební šílenství atd.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.