Moderátoři: Jaromir, smith, ikanek

Profilový obrázek
smith

Moderátor

Zaregistrován:
6. 2. 2009

Vytvořeno:
12. 11. 2013, 14:49

Ako postupovať, keď kupujúci poslal na nesprávny email peniaze na paypal. Email ktorý použil je síce môj, ale nie paypalovi.

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
12. 11. 2013, 15:39

Pokud člověk draží v cizině, pak má zájem získat něco, co doma nemá šanci získat a tedy zákonitě se jedná o zajímavější ražby. Jinak i na ebay jsou případy rodejců, od kterých mám z mého oboru šanci něco získat, že Paypal odmítají. Proto jsem si ho nenechal zavést.

No, jednak jsme ve filatelii a za druhe, i kdyz se budeme bavit o mincich, tak spousta razeb, co tady nemam sanci sehnat, se da koupit i za par set. Vickrat jsem platil castky do dvou tisic a kdybych k tomu zaplatil skoro 500 na poplatcich, tak budou mince neumerne drahe. A to se bavime o EU, jinam by poplatky mohly vylezt i na nekolik tisic.
Prodejci na eBayi, kteri odmitaji PayPal, jsou naprostou vyjimkou (logicky, vzhledem k rozsirenosti jsou sami proti sobe), naopak je dost caste, ze narazite na prodejce, ktery krome PayPal nenabizi jinou moznost placeni. Moznost platit pres PayPal bezne nabizi i velke aukcni firmy jako Kunker (pravda, priplatite si). Par zajimavych minci bych dnes nemel, kdybych byl bez PayPalu.

turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

Vytvořeno:
12. 11. 2013, 17:45

Ako postupovať, keď kupujúci poslal na nesprávny email peniaze na paypal. Email ktorý použil je síce môj, ale nie paypalovi.

Tak přesně toto se mi stalo. Měl jsem novou email adresu, změnil jsem si jí na PayPal ale ne v profilu prodejce na eBay.
Tři kupující mi zaplatil, peníze z jejich účtů odešly ale mně pochopitelně nepřišli. Všem jsem napsal a vysvětlil že musí na svém PayPal účtu platbu zrušit a zaplatit znovu na správnou adresu. Dva to okamžitě pochopili ale ten třetí byl podezíravý člověk s nízkou inteligencí a teprve po třech týdnech a osmi mailech platbu zrušil ale znovu už nezaplatil a z obchodu sešlo.😞

turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

Vytvořeno:
12. 11. 2013, 17:55

tenzor napsal/a:

Prodejci na eBayi, kteri odmitaji PayPal, jsou naprostou vyjimkou (logicky, vzhledem k rozsirenosti jsou sami proti sobe)...

Přesně tak, na eBay jsem uskutečnil 6oo transakcí a na osobu bez PayPal narazil za tu dobu dvakrát, jeden v Německu a jeden v Rakousku.
Navíc při platbě přes PayPal máte na eBay větší spotřebitelskou ochranu.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
12. 11. 2013, 18:11

tenzor napsal/a: Prodejci na eBayi, kteri odmitaji PayPal, jsou naprostou vyjimkou (logicky, vzhledem k rozsirenosti jsou sami proti sobe)... ...

Tomu rozumím, o to víc mě udivila nechuť přijímat platby přes Paypal, na ebay, jednou z největších evropských aukčních firem. Myslím, že se dokonce jednalo o firmu Künker.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

babygulka

Moderátor

Zaregistrován:
7. 6. 2010

Vytvořeno:
12. 11. 2013, 18:28

podla mna sa to zda byt velmi zlozite a priznam sa, ze paypal nemam

gorila

Uživatel

Zaregistrován:
27. 12. 2010

Vytvořeno:
12. 11. 2013, 18:47

Tomu rozumím, o to víc mě udivila nechuť přijímat platby přes Paypal, na ebay, jednou z největších evropských aukčních firem. Myslím, že se dokonce jednalo o firmu Künker.

Pro právnické osoby platí jiná pravidla než pro fyzické osoby.

Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
12. 11. 2013, 20:01

Mně od Künkera po první aukci, kde jsem získal nějaké položky napsali, že můžu platit i přes PayPal, jenom by to znamenalo navýšit platbu +4.5% (u Raucha je to +2.5%).

Maxmilian

Uživatel

Zaregistrován:
7. 6. 2011

Vytvořeno:
15. 11. 2013, 10:20

turtle:Přesně tak, na eBay jsem uskutečnil 6oo transakcí a na osobu bez PayPal narazil za tu dobu dvakrát, jeden v Německu a jeden v Rakousku.

no ten jeden jsem zrejme ja..nedela mi problem vyplnit prevodku a penize ne-
chat poslat bankou a to uz v 1500 pripadech...

elle

Uživatel

Zaregistrován:
9. 11. 2006

Vytvořeno:
15. 11. 2013, 10:54

podla mna sa to zda byt velmi zlozite a priznam sa, ze paypal nemam

Na CZ/SK internetu mas desitky polopatickejch navodu + vsemozny poradny a diskuzni fora jak pri registraci Paypalu postupovat a jak Paypal pouzivat.. Anebo pozadej nejakyho (PC znalyho) znamyho kamarada, aby ti pomohl se zaregistrovat = je to prace na par minut..

elle34 (zavináč) upcmail.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.