Moderátoři: Jaromir, smith, ikanek

otavel

Uživatel

Zaregistrován:
5. 6. 2014

Vytvořeno:
22. 9. 2016, 18:55

Jen hádám, tipnul jsem si, konina to podle mě být nemusí. Tak má místo prodeje Slovensko, tak to chtěl mít i slovensky, i když slovensky neumí. Nemusí nutně platit, že rakouské známky se prodají lépe v německy mluvících zemí. Vystavil to na anglickém serveru s místem prodeje Slovensko, proč tam dávat němčinu. Ostatně mně nepřipadá, že by v rozumném uvažování nějak vynikal.

otavel

Uživatel

Zaregistrován:
5. 6. 2014

Vytvořeno:
25. 9. 2016, 10:42

Jen tak ze zvědavosti, která národnost by nebyla pořádná konina? Víme, že to není Slovák, Angličan, téměř jistě ani Němec. A má slovenskou adresu, na prodej by ji měl asi mít potvrzenou. Nemám o Slovensku takový přehled, tak se ptám.

shareman

Uživatel

Zaregistrován:
7. 7. 2010

Vytvořeno:
25. 9. 2016, 13:16

Podľa mňa sa jedná o Bosniaka/Srba krátko žijúceho v Nemecku.

Hlavne kvôli spojeniu "Žbirka filatelie", napísal to veľkým čo má nemecký nádych a vybral si aj eBay.de
tým že to dal veľkým to Google Translate nepreložil, lebo si myslel že sa jedná o meno - nášho Mekyho😃 a žbirka je zbierka v jazykoch bývalej Juhoslávie, predovšetkým Srbčina/Bosniančina. Tak isto aj v Chorvátčine, ale zas filatelia sa tam píše ako filatelije.

shareman

Uživatel

Zaregistrován:
7. 7. 2010

Vytvořeno:
25. 9. 2016, 13:26

Áno na predaj treba mať potvrdenú adresu, ale stačí zaslať scan občianskeho a jedného výpisu účtu, a vyrobiť to v PS dnes dokážu aj decká na ZŠ.

p3v4x

Uživatel

Zaregistrován:
20. 12. 2012

Vytvořeno:
3. 12. 2016, 10:33

ahoj filatelisté obracím se na Vás s jednou maličkostí při nákupu známek z ebay.com.

Konkrétně se mi jedná o to jak poznám že prodejce zasílá zboží do zahraničí konkrétně do ČR.

Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

Vytvořeno:
3. 12. 2016, 10:48

ahoj filatelisté obracím se na Vás s jednou maličkostí při nákupu známek z ebay.com. Konkrétně se mi jedná o to jak poznám že prodejce zasílá zboží do zahraničí konkrétně do ČR.

Máš to tam napsaný,
Ships to:
Worldwide (když posílá)

p3v4x

Uživatel

Zaregistrován:
20. 12. 2012

Vytvořeno:
3. 12. 2016, 16:52

Chtěl bych platit na internetu přes Paypal a našel jsem si tento článek

http://www.zive.cz/clanky/navod-jak-nakupovat-na-ebay-a-platit-pres-paypal/sc-3-a-142621/

kde mě zarazila hned první věc: "Zda vaší kartou můžete platit na internetu, musíte ověřit u své banky. Ani s embosovanou kartou nemusíte automaticky uspět, platby na internetu se v některých bankách musí povolovat zvlášť. Konkrétně mám banku "české spořitelny" a platební kartu VISA která je bezkontaktní, ale nevím taktéž jak poznám že se jedná o embosovanou kartu nebo jinou. Musel bych mít platební karty jednu pro paypal a druhou pro bezkontaktní platbu?

předem děkuji za odpověd všem kdo se v dané problematice pohybují.

paully

Uživatel

Zaregistrován:
13. 5. 2013

Vytvořeno:
3. 12. 2016, 17:03

S Visa kartou od ČS platit na PayPal jde.Embosovaná karta má na zadní straně malé čísílka.Pokud nemáš kartu blokovanou pro internet.platbu,mělo by být pak vše v pořádku.Kartu si budeš muset přiřadit ke svému účtu na PayPal a verifikovat.Tz.,provede se malá platba,kterou ti pak vrátí.Doufám,že to tak je stále,jako již před mnoha lety,kdy jsem si účet dělal já.

shareman

Uživatel

Zaregistrován:
7. 7. 2010

Vytvořeno:
3. 12. 2016, 17:46

to p3v4x:
Ten článok máte z roku 2008, dnes je veľa vecí už inak 😉
Funguje už skoro každá karta, dokonca aj ne-embosované.
Embosovaná karta = tie čísla na karte sú vyrazené do hĺbky.

mike-p74

Uživatel

Zaregistrován:
12. 2. 2011

Vytvořeno:
4. 12. 2016, 20:02

ahoj filatelisté obracím se na Vás s jednou maličkostí při nákupu známek z ebay.com. Konkrétně se mi jedná o to jak poznám že prodejce zasílá zboží do zahraničí konkrétně do ČR.

každopádně by jsi měl umět základy angličtiny anebo použít google překladač , protože budeš potřebovat komunikovat s prodejcem

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.