Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith
Zaregistrován
13. 1. 2018
ďalší fake na aukre, tentoraz číslo HDG28
Pán to predáva ako "neurčené" ale v snaží sa zmiasť pokecom o kúpe od zberateľa. Snaží sa iba vyhnúť reklamáciám, keď si tento klenot doma rozbalíte a pochopíte čo ste kúpil. Celé zle.
https://tinyurl.com/y4te8vvx
Dýka Hlinkovy gardy v pěkném stavu - HDG (6956329674)
Prodejce eantique (702)
Obrázky:
Zaregistrován
19. 9. 2019
Na základe čoho si určil ze sa jedná o falzifiká?
Zaregistrován
19. 9. 2019
Falzifikát*
Zaregistrován
13. 1. 2018
tých znakov je viac a popisovať ich v diskusii nie je rozumne. Pri dýkach HDG prosím zberateľov aby boli extremne opatrný. Výskyt realnych dobových kúskov je absolutne marginálny, všetky sú u renomovaných zberatelov, bolo ich málo. To čo je v ponuke na predaj je naozaj hnoj, aj keď sa postupne zlepšujú. Horšie je že replík pribúda. Už nestačí jednoduché "orol nemá golierik je to odrb". Stále sa to ale rozlíšiť dá. No príde doba, keď už nik nedokáže posúdiť originalitu
Zaregistrován
13. 1. 2018
tých falzifikátov sa vyrojili mraky, tu je ďalší. Pán to predáva ako neurčené, ale dobre vie o čo ide. Za chvíľu sa začnú dýky HG/HDG predávať na váhu. Za posledné dva roky sa ich objavili desiatky
Obrázky:
Zaregistrován
23. 10. 2006
Podla kovu sa to bude dat stale urcit pravost dyky, ale povedzme si na rovinu 98% prave netusi co som napisal.
Pri vsetkej ucte ku zberatelom chladnych zbrabni...
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Zaregistrován
7. 11. 2019
Zdravím môžete mi poradiť či sa jedná o orginál alebo FAKE ?
dakujem ......
Obrázky:
Zaregistrován
14. 11. 2013
Ja napíšem svoj názor, ktorý ale neberte záväzne, lebo nie som odborník:-) Podľa mňa je to fake. Ale treba počkať, kým sa vyjadria páni.
Zaregistrován
16. 6. 2016
Ta dřevěná rukojeť se jaksi nepovedla, mj. nelícuje v sesazení s orlicí. Fotky jsou mizerné a detaily rozmazané, ale vojenská přejímka výrobků je náročná a jakákoliv nepřesnost, nižší kvalita aj. by neprošla. Ty "ďubky" na orlici pocházejí zřejmě z horší technologie lití? Pokud ano, jednoznačně by to bylo fake.
Zaregistrován
13. 1. 2018
suhlas s DARGOR6, je to fake. Pri HDG je 99% sanca že sa jedná o fake.
So stepem súhlasiť nemožem. Po prvé dýky HG/HDG neprechádzali cez "vojenskú přejímku". Lícovanie jednotlivých častí dýky nie je garancia originality. Producentom bol zvačša Lichardus (kvalita kusov z Brna bola vyššia), no povedzme si pravdu, kvalita dýk z ich fabriky bola hroza. Nekvalitné materiály, lajdácke opracovanie.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.