Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

marsug

Uživatel

Zaregistrován
23. 1. 2021

#251 - 23. 1. 2021, 12:28

Ďakujem za super diskusiu, hlavne @filuta8. Nezaoberám sa zbieraním chladných zbraní, ale som pravidelným návštevníkom aukčných portálov. Otvorili sme mi oči do akých rozmerov obchod s falzifikátmi siaha. Prikladám svojou troškou do mlyna a zasielam jednu “krásavicu”, nie od Loleka, ale od Robeka. Experti aukcii dodávajú punc pravosti.
https://www.catawiki.com/l/44520207-slovakia-bayonet-dagger#&gid=1&pid=4

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

marsug

Uživatel

Zaregistrován
23. 1. 2021

#252 - 23. 1. 2021, 12:31

Ďakujem za super diskusiu, hlavne @filuta8. Nezaoberám sa zbieraním chladných zbraní, ale som pravidelným návštevníkom aukčných portálov. Otvorili sme mi oči do akých rozmerov obchod s falzifikátmi siaha. Prikladám svojou troškou do mlyna a zasielam jednu “krásavicu”, nie od Loleka, ale od Robeka. Experti aukcii dodávajú punc pravosti.
https://www.catawiki.com/l/44520207-slovakia-bayonet-dagger#&gid=1&pid=4

Obrázky:

Jozef1984

Uživatel

Zaregistrován
23. 1. 2021

#253 - 23. 1. 2021, 21:18

Dobry den, mozem poprosit o určenie? Original alwbo fake? Dakujem

Obrázky:

filuta8

Uživatel

Zaregistrován
13. 1. 2018

#254 - 24. 1. 2021, 22:58

Dohoda medzi ludmi co tu dyky urcuju znela ze sa nebudu identifikovat rozdiely medzi originalom a replikou. Dovolim si urobit jednu vynimku, predsa len sa tych dyk vyrojili stovky a nie je priestor urcovat kazdu jednu. Takze, ten krasny dvojriz vsadeny do rúčky, to je dost lahko rozpoznatelne kazdemu. Oficialne sa to nikdy nerobilo a tak je sanca ze sa jedna o original limitne bliziaca sa k nule. Samozrejme tych znakov je podstatne viac, ale toto je najmarkantnejsie aj pre oko laika. A pre vrtakov alebo pre ludi co si uz dyku z Warsavi zakupili a nechcu si uznat omyl: ano, rozprava sa ze sa niekde objavila aj takato dyka original. Nik ju ale nevidel.

filuta8

Uživatel

Zaregistrován
13. 1. 2018

#255 - 25. 2. 2021, 22:22

pred pár minutami skončila aukcia na krasnu kopiu dyky HG. Blahoželám vyhercovi. Dnes uhradil školné vo výške 1100usd plus 225usd poplatky plus 80usd pošta. 1400usd dať za najznámejšiu verziu kopie z dielne Loleka a Boleka, to už je umenie.
PS: keď tomu nerozumiete, kašlite na to. Alebo sa pytajte

Obrázky:

Pavel_III

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
12. 6. 2012

#256 - 26. 2. 2021, 00:29
Dohoda medzi ludmi co tu dyky urcuju znela ze sa nebudu identifikovat rozdiely medzi originalom a replikou. Dovolim si urobit jednu vynimku, predsa len sa tych dyk vyrojili stovky a nie je priestor urcovat kazdu jednu. Takze, ten krasny dvojriz vsadeny do rúčky, to je dost lahko rozpoznatelne kazdemu. Oficialne sa to nikdy nerobilo a tak je sanca ze sa jedna o original limitne bliziaca sa k nule. Samozrejme tych znakov je podstatne viac, ale toto je najmarkantnejsie aj pre oko laika. A pre vrtakov alebo pre ludi co si uz dyku z Warsavi zakupili a nechcu si uznat omyl: ano, rozprava sa ze sa niekde objavila aj takato dyka original. Nik ju ale nevidel.

Colombovu ženu taky nikdo nikdy neviděl! 😁

Otázka je, jestli existují i pravé dýky. Já to tu občas sleduju a nevěřím tomu.

filuta8

Uživatel

Zaregistrován
13. 1. 2018

#257 - 26. 2. 2021, 15:07

Prave dyky su zachytene na tisicoch dobovych fotografiach, dokonca na filmovych zaberoch. V rukach som drzal desiatky originalnych dyk. Naposledy mi jedna trochu pochrumana sla cez prsty v pondelok. Nie je ich vela, ale medzi zberatelmi sa najdu. To ze mate pocit ze neexistuju je len preto, ze sa na aukre a ebayi objavuju viacmenej cisto kopie. Ak si spravbe spominam, tak za uplynuly rok som videl na predaj 2 original dyky. Ak ste ich nezachytil, vas pocit je opravneny. Je to Colombova žena. Ale treba sa viac divat. A uvidite ich. Mozno aj Colombovu ženu.
Nie je mi luto cloveka co za kopiu dyky zaplati 600usd.je proste hlupy ak si mysli ze mu pan z polska posle original za take peniaze, ked skutocna dyka zacina na 1500usd. Je mi luto prave cloveka co cca pozna cenu dyky a aj tak si nepreveri ci je to original kus. Ved to uz su slusne peniaze, stoja za par minut browsovania na nete

Altmann

Moderátor

Zaregistrován
6. 1. 2013

#258 - 27. 2. 2021, 11:36

Já jsem to vzdal. Je to krásný nůž a pokud někdo chce alespoň kopii, tak by si měl prohlédnout práci a kvalitu kovu, alespoň toto. Ale stále to bude jen nově vyrobená napodobenina. Tedy pokud se Slováci nerozhodnou přesně takový nůž přidělit současným nádražákům.😲

Ladislavaliev@atlas.cz

filuta8

Uživatel

Zaregistrován
13. 1. 2018

#259 - 1. 3. 2021, 12:59

@Altmann: vyrobených ich už je dosť, pre každeho nadražiaka jedna a ešte jedna rezervna. Tak zas ja sa im nedivím. Majú formu, majú linku, tak produkcia beží. Čakám kedy na rukoväť prestanú dávať ten dvojkríž.

filuta8

Uživatel

Zaregistrován
13. 1. 2018

#260 - 1. 3. 2021, 16:09

dnes som narazil na skutočnú raritu.Musim sa podeliť. Jedná sa o vylepšenie známeho modelu. No, vylepšenie .... . Tento kúsok sa medzi odbornikmi čo používajú cudzie termity označuje SUPER MEGA ŠUPA RARITAS VOJNA HITLER TISO.
Na jednom maďarskom webe som našiel paródiu na dýku HDG zo Zbrojovky Brno. No, posúďte sami, nie sú zábavní ? Veď to je font z wordu, myslím Calibri

https://galeriasavaria.hu/termekek/reszletek/militaria/3458354/SZLOVAK-TOR-HLINKA-GARDA-DISZTOR-CESTA-NASPA-NEMO-NA/

Madarsky neviem ani slovo, ale nezachytil som tam slovo ze by sa malo jednať o repliku

Obrázky:

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.