Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

grofik

Profilový obrázek
Uživatel

Zaregistrován
23. 10. 2006

#211 - 12. 5. 2020, 08:33

Ďakujem za vysvetlenie .

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

filuta8

Uživatel

Zaregistrován
13. 1. 2018

#212 - 18. 5. 2020, 10:07

na aukre sú opať v ponuke dva exempláre. Jeden priamo od výrobcu z Polska, druhý je nám známy kšeftár pekny57. Obe sú HDG a pochádzajú povodne z jednej garáže v Južnom Polsku

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Labous

Uživatel

Zaregistrován
23. 5. 2020

#213 - 23. 5. 2020, 16:30

Dobrý den, co se dýk a kordíku týče, jsem začínající sběratel a velice rád bych do sbírky pořídil HDG. Před příhozy na aukru jsem naštěstí narazil na toto vlákno a díky pánům zde (filuta8,milosj..) jsem nepřišel o hromadu peněz za polské a jiné repliky. Takže pánové ještě jednou velký díky!
Podle toho co jsem zde pročetl, předpokládám, že i tato dýka, která se nyní prodává na aukru.cz je kopie??
https://aukro.cz/kordik-hlinkova-dopravni-garda-v-pouzdru-h-d-g-vzacne-6967857097

Altmann

Moderátor

Zaregistrován
6. 1. 2013

#214 - 23. 5. 2020, 17:44

Podíval jsem se na ten odkaz, ten pán se tím živí, vyrábí a prodává a nemá žádný negativ. Čepele dělané, RU bodák pěkně zdobený a další věci. Jak ještě dnes na tyto věci mohou lidé "skočit" to nechápu !🙄

Ladislavaliev@atlas.cz

filuta8

Uživatel

Zaregistrován
13. 1. 2018

#215 - 25. 5. 2020, 08:37

Súhlas s Altmannom, vlastne ako vždy. Ano, pán pekny57 sa na aukre živí predajom fejkov. Tento predajca je známy tým, že na aukro nepíše že sa jedná o originál a teda následne až doma rozbalíte balíček už je neskoro. Občas sa mu tam mihne negatívny komentár, ktorý v nasledujúcich dňoch zmizne. Má to poriešené s aukrom a v podstate má pravdu. Keď niečo neoznačíte ako originál, nik vám nemôže vytknúť ak to originál skutočne nie je.
Pekny57 nie je výrobcom týchto dýk, nakupuje ich od poľských priateľov. V rámci môjho osobného vyšetrovania sa mi podarilo zistiť že celý proces zastrešuje Agata D. z mestečka Szczytno. Ona zabezpečuje predaj, výrobu dýk zas dvojica Lolek a Bolek (pracovné mená🙂 ). Na pani mám číslo, adresu, aj telefón.
Labous : ak sa podarilo ušetriť peniaze vďaka tomuto fóru, tak nás to teší, to je jeho zmyslom. Moja osobná rada k dýke HDG. Kašli na to. HDG sú skutočne RRR a nájsť v tom kvante originál je extrémne náročné. Roky to sledujem, na predaj bol len jeden originál.

Tomino 6666

Uživatel

Zaregistrován
27. 5. 2020

#216 - 27. 5. 2020, 23:57

Pozdravujem všetkých členov tejto skupiny,obzvlášť chcem poďakovať pánom filuta8 a milosj,páni máte môj obdiv pozorne som čítal príspevky a každý rozumný človek si svoj názor urobí.Chcem reagovať hlavne kôli tomu že sa to spomína predajca s aukra pekny57,ja osobne som sním mal problém keď predával na aukre veľmi podarenú repliku čestnej dýky ss rok 1933,replika po dlhom skúmaní a spolupráci z dlhoročnými zberateľmi sme v čas odhalili že sa jedná o kópiu vyrobenú v Holandsku firmou ktorá dané dýky vyrobili pre natáčanie vojnového filmu.Tieto kópie sú tak dobré že aj znalci v usa ako Pán Wittman mali čo robiť,naštastie som dýku nevyplatil a nastal spor s peknym57 ktorý dobre vedel že sa jedná o kópiu,dokonca mu akukro držalo stranu a hrozilo mi ale preukazatelne som sa hájil a pohrozil som prcovničke aukra že to bude mať následky že to podám na polícií u nas aj v čechách či je aukro podporovateľ predaja replík nacistickej tématiky začo je u nas človek postihnuteľný,čudaj sa svete stiahli chvost a pekný57 sa neopovážil mi niečo negatívne udeliť,ospravedlňujem sa za dlhý článok,chcel som len poukázať nato že veľký pozor na tohto predajcu..chlapci filuta8 milosj fandím vám a ďakujem za príspevky

Altmann

Moderátor

Zaregistrován
6. 1. 2013

#217 - 28. 5. 2020, 11:07

dané dýky vyrobili pre natáčanie vojnového filmu
Píšete, že byli použité ve filmu, mohl by jste napsat jak se jmenoval???

Ladislavaliev@atlas.cz

Tomino 6666

Uživatel

Zaregistrován
27. 5. 2020

#218 - 28. 5. 2020, 13:16

Zdravím,písal som s človekom ktorý pracoval v Holandsku a vie o daných dýkach,ďalej zo zberateľmi ktorý tak tiež o daných dýkach počuli,názov filmu som neriešil a ani ho žiaľ netuším,mal to byť dokument alebo film,prišla požiadavka aby sa vyrobili čo najlepšie repliky dýk ss,v tej dobe som riešil danú dýku a stav a výrobca na dýke sa dosť často falšuje a ja som nechcel platit za rekvizitu ktoré sa rozleteli po natáčaní po svete a ľudia boli v tom že sú to origináli a jednu ako original predaval pekny57

filuta8

Uživatel

Zaregistrován
13. 1. 2018

#219 - 28. 5. 2020, 23:06

tiež by ma zaujímal názov toho filmu. Vyrobiť totiž kvalitnú repliku dýky SS je dosť náročné a drahé. Fakt drahé. Ale nevylučujem že to nie je pravda. Ak sa zákazka vyrobiť dýku pre film dostala do ruky nadšencovi a znalcovi, mohol sa s tým pohrať a spraviť krásnu dýku.
S aukrom to je komplikované. Pán pekny57 im každý mesiac platí provízie z predaja, nemajú najmenší dôvod zasahovať mu do podnikania.

Tomino 6666

Uživatel

Zaregistrován
27. 5. 2020

#220 - 30. 5. 2020, 11:31

Z toho čo mi bolo napísané,bolo vyrobených dýk ss viac ale presný počet sa nevie ale zopár zhodných kopijí sa už vo svete objavilo,šlo o dýku ss výrobca 1241/39 ss,nechcem to tu rozpisovať,keď že tá to stránka sa venuje slovenským kordikom.Danú zákazku nevyrobil jednotlivec ale firma ktorá údajne použila všetky najmodernejšie dostupne technológie,aby dýky vyzerali čo najlepšie.Súhlasím pekny57 platí provízie aukru a človeka mrzí keď vidí za aké pálky sa predáva jeho odpad a skladačky a hnusné kópie dýk.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.