Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

filuta8

Uživatel

Zaregistrován
13. 1. 2018

#1 - 10. 3. 2018, 08:46

Dobré ráno,
na ebay.com sa objavila známa verzia napodobenina dýky Hlinkovej gardy. Predajca skúša klasickú fintu s cenou vyššou ako sa predáva originál (2.950USD).
Tento typ pochádza z Pobaltia a líši sa od originálu hlavou hlavou orla ako aj spôsobom razby čísla.
Predajca hennadiy2006
eBay item number:
162934521472

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Altmann

Moderátor

Zaregistrován
6. 1. 2013

#2 - 10. 3. 2018, 14:42

Je to moc dobré, ale asi by bylo dobré to ukládat společně. Stanovit např. název:
!Všechny chladné slovenské zbraně sem!. Zkuste se spojit s admini. Jde o to, abychom ty COPY měli pod dohledem. Je to jen můj osobní názor.

Ladislavaliev@atlas.cz

filuta8

Uživatel

Zaregistrován
13. 1. 2018

#3 - 12. 3. 2018, 07:53

Hm, informáciu cielim tak, aby si ju mohol nájsť každý cez google. O fejkoch slovenských chladných zbraní toho na webe moc nie je, respektíve vôbec nič. Pritom tematika je to zaujímavá. Napodobeniny sú skutočne slabej kvality, ale ľudia platia nehorázne prachy, často sa dostávame cez 50tis. CZK za kus.
Povodne som uvažoval založiť tu na sberatel.com sekciu "Slovenský štát", ale po diskusii s tebou som uznal argumenty a nápad nerealizoval.
Myslím že nádejný zberateľ si skôr (dřív) nájde odkaz na "dýka HG", ako by hľadal "slovenské chladné zbrane". Môžem sa mýliť🙂
PS: a ešte v jednej veci ste mali pravdu. Už začali vyhražky predajcov. Zatiaľ len mailom. Moja výška, váha, zbrojný preukaz a veľký pes ma nechávajú pokojným😃

grofik

Profilový obrázek
Uživatel

Zaregistrován
23. 10. 2006

#4 - 12. 3. 2018, 08:00

Mám opačný názor , pokiaľ ovládaš Filuta8 a vieš posúdiť rozdiel medzi originálom a jeho mutáciami otvor jednu ucelenú tému určite si nájde svoju sledovanosť ...

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Altmann

Moderátor

Zaregistrován
6. 1. 2013

#5 - 12. 3. 2018, 08:25
Hm, informáciu cielim tak, aby si ju mohol nájsť každý cez google. O fejkoch slovenských chladných zbraní toho na webe moc nie je, respektíve vôbec nič. Pritom tematika je to zaujímavá. Napodobeniny sú skutočne slabej kvality, ale ľudia platia nehorázne prachy, často sa dostávame cez 50tis. CZK za kus. Povodne som uvažoval založiť tu na sberatel.com sekciu "Slovenský štát", ale po diskusii s tebou som uznal argumenty a nápad nerealizoval. Myslím že nádejný zberateľ si skôr (dřív) nájde odkaz na "dýka HG", ako by hľadal "slovenské chladné zbrane". Môžem sa mýliť🙂 PS: a ešte v jednej veci ste mali pravdu. Už začali vyhražky predajcov. Zatiaľ len mailom. Moja výška, váha, zbrojný preukaz a veľký pes ma nechávajú pokojným😃

Dokáži otrávit život.
No, ale tak to alespoň soustředíme na FALERISTIKU, k tomu máme dekorace a odznaky. Možná by to za pokus stálo.

Ladislavaliev@atlas.cz

ja1977

Uživatel

Zaregistrován
5. 1. 2016

#6 - 22. 10. 2018, 10:27

zdravím, co myslíte o tomhletom ?
víc obrazku ani posílat nechci, dle mého je to klasická kopie z pobaltí. Co míní experti?
prodává se na aukru

Rozdíly proti originálu nezmiňovat pls, jen názor kopie/originál

https://aukro.cz/dyka-hlinkovy-dopravni-gardy-h-d-g-slovensky-stat-r-top-6936472860?utm_source=transactional_email&utm_medium=email&utm_content=NOTICE_TO_SELLER_ITEM_ASK

Obrázky:

milosj

Uživatel

Zaregistrován
21. 12. 2014

#7 - 14. 11. 2018, 18:46

No a zase tu mame dalšiu repliku,ale netoraz zatali vysoko...Bola ponukana na militari burze v Prahe,ktora by sa mala premenovat skor na fejk burza...
Je to replika dýky HG zo zbrojovky Brno.
Možno to niektorý nevedia ale prve kusy dýk pre HG si nechali ešte niekedy v 1938 roku vyrobit v zbrojovke Brno.
Od neskoršej produkcie sa odlišuju najme velmi kvalitným spracovaním,použítím iných materialov a nápisom na čepely:
CESTA NAZPAŤ NEMOŽNÁ.
Upozoznujem že tato replika je velmi nebezpečna.Videl som už viac replík tejto Brnenskej varianty ale tato je zatial najlepšia...
Fotky nie su moc dobre dotyčný Pražak to ponukol jednemu zberatelovi z SK a samozreje k tomu doložil aj patričnu bachorku o tom že to ma od známeho a tomu to už 30 rokov viselo na stene atd...tak pridavam foto,nebudem sa zmienovat prečo je zla a kde to hladat,to by som dal replikantom navod ako sa zlepšit...

Obrázky:

ja1977

Uživatel

Zaregistrován
5. 1. 2016

#8 - 20. 11. 2018, 16:06

Je tady další padělek. Hlinkova dopravní garda. Pán se to snaží prodat už po sedmé. Cena vždy vylétne do nebes a pak kupující nezaplatí. Je možné že si přihazuje z jinýho učtu na aukru nebo se potenciální kupec vzpamatuje a poptá se v okolí jestli to je originál. A pak nezaplatí. Tahle série padělku není nebezpečná, je lehce rozpoznatelná i z fotek co uveřejnil. Aukro na padělky dlabe

https://aukro.cz/dyka-hlinkovy-dopravni-gardy-h-d-g-slovensky-stat-r-top-6937958334
Prodejce -knight- (1732)

Obrázky:

filuta8

Uživatel

Zaregistrován
13. 1. 2018

#9 - 30. 8. 2019, 09:10

nadvazujem na príspevok od kolegu vyššie.
Ďalšie falzum. Tie čísla vyrazené na čepeli sú jak NEW TIMES ROMAN z wordu. Ludia neplatte poliakom stovky eur za sračky

Seller information
shop86pl (271 )

eBay item number:
293198812481

https://ebay.to/2HzfKXc

Obrázky:

filuta8

Uživatel

Zaregistrován
13. 1. 2018

#10 - 13. 9. 2019, 10:39

Dalsi fake
Dyka HG

https://ebay.to/2kHJysF

Seller information
hotrodprpaganda (590 )

eBay item number:
153639743520

Obrázky:

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.