Moderátoři: numismat, smith

Profilový obrázek
Nitrix

Uživatel

Zaregistrován:
6. 4. 2012

#81 26. 2. 2015, 11:08

Zdravím "druhého zájemce"🙂
Pár delších mailíků jsme si vyměnili a vaše jednání bylo opravdu férové, takže moje vyjádření "ztratil zájem" berte jako obecnou informaci pro zdejší publikum, nechtěl jsem to více rozepisovat nicméně jste to nyní udělal za mě.

nitrix@seznam.cz

Profilový obrázek
Nitrix

Uživatel

Zaregistrován:
6. 4. 2012

#82 26. 2. 2015, 11:13
zvučné jméno jako Franta Jetel?🙂

Zvučné je špatně zvolený výraz, profláknuté je lepší.

nitrix@seznam.cz

Profilový obrázek
Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

#83 26. 2. 2015, 11:37
Zvučné je špatně zvolený výraz, profláknuté je lepší.

Elvis?

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

#84 26. 2. 2015, 23:58

Nitrix napsal/a:

Uplynuly téměř 3 roky od založení tohoto vlákna a článek o mincích je v nedohlednu ač jsem pro to udělal maximum...

ono to vse probihalo myslim zbytecne komplikovane, tot muj nazor. navic ono duplicitni rozjednani s MZM a dalsimi lidmi take vedlo k urcitym nejasnostem a samo o sobe to publikovani mohlo zkomplikovat a mozna i zkomplikovalo (i kdyz to asi nechapete a umyslne jste to neudelal - ale ja jsem mel moznost zachytit jiste, i kdyz neprimo recene, vyjadreni pochybnosti z obou stran). celemu tomu pocinu diky tomu chybela jakasi "publikacni exklusivita", ktera tu byt musi, ma-li tomu nekdo venovat tolik casu. tak, jak to popisujete je to hodne schematicke a ani se nedivim, ze se proti tomu jacx ohradil. pravem. ne vzdy se proste veci podari jak by si vsichni zucastneni prali a nekdy dokonce se to nepovede ani tehdy, kdyz maji sve cile spolecne. ja tu vami zminenou nepovedenou akci komentovat neminim (neverim ale rozhodne, ze by doslo k nejakemu nasili), jen bych rad rekl par veci, ktere by nezucastneni co to zde ctou asi vedet meli, aby to nebylo prilis jednostranne podano:

1) u vasich minci byla provedena hydrostaticka analyza. vysledky byly poskytnuty MZM (dne 13.10.2012) a doufam, ze budou v pripadne publikace vyuzity a nezustanou nekde opomenuty.

2) problemy s vcasnym vydavanim maji i dalsi numismaticka periodika v CR ale i v SR. vice nez rocni skluz je "bezny". bohuzel.

3) nejen v MZM proste nestihaji. ono takovych veci jim tam lide prinesou do roka celkem dost a prave oni museji dost casto balancovat na hrane, protoze celkove je to pravne trosku "na vode". publikuji, co je zajimave pro ne a na co maji cas. ode mne jim tam zatim bez povsimnuti lezi uz od listopadu 2013 veci pripravene k doplneni a opublikovani (z meho pohledu jeste zajimavejsi nez zde diskutovane mince). clovek se musi pripominat. navic jejich hlavni cil neni publikovat, jim to staci zaevidovat. coz udelali.

4) nedavno jsem bilancoval, kolik clanku mi visi ve vzduchoprazdnu a je jich mozna pet, z toho nektere vice nez rok, spise uz dva. to jen pro srovnani, ze tri roky neni zadne drama (popravde je nutno opet rici: bohuzel).

5) maximum = pujcit nekomu mince ke zdokumentovani na par dni k provedeni analyz. kdyby se tak stalo i v tomto pripade, byl by nejspis clanek uz davno (tedy asi rok 😁 ) na svete (podobne jako v jinych pripadech, kdy lide zapujcili zajimave exemplare ze svych soukromych sbirek). zde sice vstricnost od vas byla, ale na strane druhe, setkal jsem se i s vetsi (to ale neni vycitka, pouze konstatuji stav). podminky zapujcky si urcuje majitel, na tom, kdo to ma analyzovat je pouze rozhodnuti, zda je akceptuje.

P.S. pro mene inteligentni stajgry: neee, ja nejsem ten prvni 😈

Profilový obrázek
jacx

Moderátor

Zaregistrován:
20. 8. 2007

#85 27. 2. 2015, 01:00

Dovolím si zareagovat ještě jednou. Zmíněného setkání s první osobou, kdy proběhlo i měření, jsem se sice přímo neúčastnil, ale do určité míry jsem na tom setkání měl podíl i já. Informace o průběhu jsem potom měl z obou stran. Já bych si to dovolil zhodnotit tak, že došlo k velkému nedorozumění a nepochopení - někdy si lidé prostě nesednou - z různých příčin a tak to bylo zřejmě i tehdy. Vážím si nitrixe za jeho ochotu poskytnout info k zadokumentování a jeho zklamání, že zatím nedošlo k nějakému publikovaní, trochu chápu - proč o tom je psáno v předchozích příspěvcích. Pokud jde o onu první osobu - musím říct, že to je člověk, kterého si velmi vážím a v nějaké jeho nekalé či nečestné úmysly nevěřím. Myslím, že pokud by byla příležitost dokázali byste si oba (jako rozumní lidé) to vyřikat a vysvětlit. I když pro to třeba aktuálně nemusí být ochota.

Dovolil bych si tímto považovat to, co kolem toho dosud bylo, za uzavřené.
A stran toho co bude - věřím, že publikování se to dočká.

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

#86 27. 2. 2015, 01:12

"like" tu neni, takze pisi souhlas 😁

Profilový obrázek
Nitrix

Uživatel

Zaregistrován:
6. 4. 2012

#87 27. 2. 2015, 07:27

Oliver skutečně není ten první, to je člověk těžký pohodář.

Ale k bodu 5...Na té zpackané schůzce bohužel nedošlo k žádné domluvě ohledně zdokumentování, protože emoce vyhrály nad zdravým rozumem. Kdyby ano, tak věřím že bychom se domluvili na všem a tedy i na zápůjčce.
Když jsem jel do mzm tak jsem počítal s tím že tam mince nechám, o to větší bylo moje překvapení když se provedlo jen vážení, měření, skenování a předání nálezových informací.

nitrix@seznam.cz

Profilový obrázek
xjert01

Uživatel

Zaregistrován:
17. 8. 2010

#88 27. 2. 2015, 11:54

K diskutovanemu jednani/schuzce se sice nemuzu vyjadrit, vyslovim tak alespon pochvalu Nitrixovi za ochotu poskytnout mince a relevantni informace ke zpracovani. V idealnim pripade by to takto melo fungovat vzdy, realita je bohuzel jina. Frustraci ohledne prodlev chapu, zde - jak uz to popisovali kolegove vyse - neni ovsem vina vzdy na strane autoru. Ti casto clanek casto zpracuji velmi rychle, coz ale jeste nemusi byt zarukou, ze v kratke dobe i vyjde. Zpozdeni, v posledni dobe predevsim u NL, je nekdy znacne. Samotnou kapitolou je pak i nevrazivost nekterych profesnich numismatiku vuci "amaterum" - to by ale bylo na delsi diskuzi..

Profilový obrázek
Misak33

Moderátor

Zaregistrován:
23. 12. 2009

#89 27. 2. 2015, 12:09

Pokud by nekdo chtel vydat clanek alespon elektronicky, budu rad za jakykoliv prispevek pro Numin.cz

Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/

Profilový obrázek
Nitrix

Uživatel

Zaregistrován:
6. 4. 2012

#90 5. 10. 2016, 09:01

Zdravím všechny zdejší diskutéry a přináším novou zprávu ohledně zde uvedených mincí...
Dnešním dnem přijímám nabídky :-) Vyžaduji a zaručuji seriózní jednání a diskrétnost.
nitrix@seznam.cz

nitrix@seznam.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.