zajímavé mince - zvláště duté haléře s orlicí
cena Joštova haléře zde již uvedena - dle stavu je uvedená cena spíše horní hranicí
u dutých haléřů - nelze říci než, že pokud máte zájem prodat, pak cenu určí trh - takže to jako na tržnici vypadat může
bylo by velmi dobré (a pro numismatiku přínosné) předat - pokud jsou známé - nějaké bližší info o původu mincí - seriózního badatele máte např. v příspěvku nad vaším posledním (ev. se také rád o mincích něco bližšího dozvím - na cihlar.j zavinac seznam cz )

Cena sa dá určiť relatívne presne len u mincí ktoré sa pravidelne predávajú. Mince, ktoré sa predajú raz za rok sa cena určiť nedá. Ideálne je ich potom predať v aukcii, kde cenu určí dopyt.
blasko.juraj.ml@gmail.com

nitrix: jak píše dula77. Cena za Jošta je jasná, ale ten Jan Jindřich není mince co by se běžně prodávala. Takže tady cenu nezjistíš a ti co o něj mají zájem svou nabídku tady veřejně publikovat nebudou. Pokud je na prodej musíš si zkusit stanovit cenu sám (nejlépe podle toho, jakou to má hodnotu pro tebe, a nebo něco s podobnou vzácností, co se už obchodovalo). A nebo to dej do aukce. Můj zájem každopádně trvá a zájem mám především o tu minci vlevo nahoře. mince01@seznam.cz
Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz

Rád bych v této věci ze všech sil podpořil jacxe. Podobné věci se tady na fóru odehrávají poměrně pravidelně.
Snad všichni dlouhodobí účastníci sledují fórum proto, že se zde občas objeví nějaká zajímavé mince a dostanou tak šanci obohatit si sbírky.
To je OK, koneckonců je to fórum sběratel a já je sleduji z velké části ze stejného důvodu.
Troufnu si ale říct, že drtivá většina těch opravdu zajímavých mincí, které se zde objeví, mají nálezový původ.
A tady už nastává problém. Zvlášť u středověkých mincí se zde u každé vystavené zajímavější věci obratem vynoří nabídky v zásadě stejné sestavy lidí, které zpravidla končí nějakou zákulisní obchodní dohodou s vystavovatelem.
Až potud by to taky ještě bylo srozumitelné, ale kde je nějaký další přínos ?
Nezaznamenal jsem, že by se objevil v kterémkoli z vydávaných periodik byť jediný stručný článeček hlavně od těch nejaktivnějších a pravidelných zájemců, který by sloužil do budoucna jako záznam o tom, kde co se našlo, v jaké nálezové sestavě atd.. Že to lze udělat anonymně ve vztahu k nálezci, aby nevznikla kolize s legislativou, je odzkoušeno.
Takže apel na závěr - přímo na kolegy, kteří zde projevili zájem, zkuste v tomto případě potlačit nebo aspoň odložit svůj sběratelský zájem. Dejte napřed prostor, ať se vystavené mince zdokumentují.
Člověk, který je na to nejlépe disponován je v tomto případě jacx, který se grošovým obdobím i Jošty speciálně zabývá, pro mě jsou starší věci.
Nitrix : ty mince představují opravdu dost cenný soubor, se kterým by se mělo naložit tak, jak je uvedeno výše.
A když se rozhodnete pro prodej, tak ať je na forhondě ten, kdo se bude mořit i s nějakým článkem. Jen pro obecnou informovanost, ty se píšou gratis, z volného času. Howgh.

Tak to přidej aspon jednou tolik😉
je to vzácná varianta mezi rameny kříže je gotické I a to se vyskytuje u této mince velice málo mám zato že sem to viděl jenom ve 3 exemplářích.Ten třetí je tady na fotce a jeden mám ve sbírce.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.