linx: Zákon to praví zcela jasně. Na povrchu jsou věci zjevné, pod povrchem skryté a je úplně jedno, kdo ten pozemek/budovu vlastní. Obé se ohlašuje obci.
https://www.kurzy.cz/zakony/89-2012-obcansky-zakonik/cast-3-hlava-2-dil-3-oddil-2-pododdil-1/
Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.
Díky, já ale nikde nepsal že jsem něco takového nalezl, já se jen ptal čistě teroreticky, POKUD BYCH něco takového nalezl. Žádné nabídky nemám. Zde jsem žádný svůj email nezveřejnil.
Díky moc za informace. To že "Oznámení je třeba učinit nejpozději následující den po nálezu" znamená přesně co? Že pokud to oznámení učináím o pár dnů později, tak nedostanu nic?
Myslím, že každý i v mincích neznalý hlupák, který má internet už 20 let, si sám na internetu dovede vyhledat obrázky starých zlatých mincí.
Řekněme. že těch ten někdo celý den a půl prosíval vykopanou hlínu,půjčil si detektor a detektorový vyhledávač a mincí je už dejme tomu skoro 420 kusů plus dva řetězy,několik medailonů, několikery náušnice,prsteny, různé zlaté úlomky a spousty jiných neznámých mincí (římských). Jak byste postupovali?
JÁ NEŘÍKÁM ŽE JSEM NĚCO TAKOVÉHO NAŠEL, PTÁM SE JEN TEORETICKY !!
To já znám. Vždycky když jdu sázet keře vyndám džbánek dukátů. Já už to rovnou hazu přes plot k sousedům na kompost. Kdo se s tím má pořád počítat a sepisovat to s úřady. Ať si to vyřídí oni...
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Říká se tomu nepovolený archeologický výzkum, je za to pokuta, event. podmínka. Stačí, když si prostudujete zákon, od nás tady těžko nějaké výklady práva dostanete.
No občas člověk ve spánku sní , ale většinou si i tak v určitém okamžiku uvědomí , že se jedná o sen. A sen je sen , probudíš se a je bílý den .. Já být vámi bych se….. probudil :- )) :- ))
Dobry den, ucet “macho-chlapovic” bol zalozeny dnes (zrejme za ucelom reakcie na koment vyssie), avsak nie je to nas firemny ucet, napriek tomu, ze tam je aj odkaz na nasu firemnu emailovu adresu. Od akehokolvek obsahu, ktory je pisany pod nickom “macho-chlapovic” sa distancujeme a poziadame admina o zrusenie tohto uctu.
Andrej Macho - Macho & Chlapovic
Koukám co se to tady děje... 😱
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.