Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Záležitost týkající se webu přesouvám do diskuze Technických záležitostí webu pobočky.
https://www.sberatel.com/diskuse/topic.php?post=42760#post42760
Doufám,že je Gregy vezme ukázat do KH.😎
Teď jsem přijel ze služebky. Ale jste se tady rozepsali.😆
Dva Ludvíky už mám doma. Zítra jdu pro ten s tečkou. Tenhle a příští tjden ještě budu mít narváno. Pak už se snad přepnu do normálního módu. Takže vyřeším všechny své resty.
Fotky dám samozřejmě na Web. Čekám, až budou přesunuty na novou doménu. Do KH samozřejmě se mnou na výlet pojedou. Ten, co jsem vyfouknul Mad-Rab je karakteer.😆
Jinak vyhledávat na webu pobočky se celkem dá. Sice to je jenom fulltext, ale pokud se do popisu předmětu doplní rozumná data, může se dát prohledávat celkem zajímavě. Zkuste si u č.peněz Ludvíka vyhledat odkaz podle některé literatury ( formát zadání jsem se snažil sjednotit ). Zadejte třeba Hás628 a vypadnou vám 4 mince. Taky ihned vidíte, že to je také Smolík58 a že tento typ je na pobočce zastoupen 4 fotkami ( podrobnosti jsou samozřejmě uvnitř popisu ).
Takže jde spíš o to, jaké informace se uvedou do popisky fotografie, a jaké do podrobností.
PEHU a ostatní odvedli dobrou práci. Samozřejmě se to nedá porovnávat s funkčností databáze, kde se dá vyhledávat podstatně jednoduššeji, přesněji i rychleji. Ale problémem není ani tak postavit dobrou databázi, jako spíš, aby to bylo snadno ovladatelné přes internet, a zde to již není zrovna levná záležitost.😞
Ahoj všem! Pěkná diskuse... k těm hmotnostem - pro typologii nejsou metrologické údaje téměř důležité. Využít se dají až pro její případné potvrzení a při konstrukci chronologie. Faktem je, že k popisu mince by hmotnost a je-li známá i ryzost měly patřit... Né každý je ale u svých mincí zná a každý nemusí mít k dispozici přesnou váhu, aby mohl údaje u popisu mincí uvádět. Buďme rádi za to, že se do "databáze" daří získávat fotografie. Další údaje jsou opravdu na dobrovolnosti a možnostech toho, kdo obrázky vkládá...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.