Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Jošt Moravský byl v letech 1410-1411 nejen moravský markrabě,ale byl i římskoněmecký král (před Zikmundem Lucemburským),což by mohl být důvod 😉 .
..možná to může být tím,že byl od roku 1383 jmenován králem Václavem IV. generálním říšským vikářen pro Itálii,čímž se Jošt stal zástupcem krále v italských říšských državách, což pro něho znamenalo významné povýšení.
...možná si nárokoval mít korunu na minci z důvodu,že byl jedním z rodu Lucemburků, kdyby Karel IV. nezajistil dědická práva svým synům a jejich potomkům,mohl si dělat nároky na trůn.
...a nebo byl ujetý na korunky....😎
...a nebo byl ujetý na korunky....😎
a nebo byl v mincovně cestou ze sklípku....😉 .
Prosím o další návrhy..........
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Přidávám k poslední přírustek z AUREI. Při těch cenách asi budu nakupovat radši na AUKRU:-( [
](http://img151.imagevenue.com/img.php?image=88396_hal5677_JP_4a_pro_web_122_684lo.jpg)
Tak jsem včera dostal hned jak došly z tiskárny Num.listy co se budou příští týden(asi) konečně rozesílat a je tam na 16 stránek článek o navrhovaném dělení typů býlích penízků Ferdinanda I. Máte někdo zájem nahlédnout v pdf ?😉 😉 😉
Pokud to dáš(či někdo další) někam ke stáhnutí pro přípdné zájemce bude to fajn, neboť to má 10MB, aby byly dobře viditelné i detaily obrázků... 😉
Autor Roman Veselý(Aurea), ale má to 10,8MB a to nedovolý atlas jako přílohu k mailu nad 10MB(kur..), takže to jdu dát na scaner a trochu zmenšit objem dat... a pošlu za chvíly...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.