Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Kacuro: pokud budeš mít nějaké další fotky, doplním je tam. Čekám ještě na dva penízky. Jeden z nich je do skupiny 4 a má na prostředním lístku křížek s perlou.
Právě v tom může být síla naší pobočky, že se tam zveřejňují fotky různých mincí, a kdo chce, může si velmi rychle z nich sestavit svůj vlastní katalog.
Bohužel posledního půl roku mám akorát tak čas koukat na aukro a občas zareagovat zde na fóru.😞 Ale už se mi to krátí. Pak už se snad dokopu dát fotky na náš web, doplnit mincmistry a rytce atd.
pavle, všechny mé penízky už na webu máme, akorát se tam zrovna aktuálně jeden nezobrazuje a jde zrovna o černý peníz Ludvy (ljc-10). v té čtvrté skupině tam mám zrovna i na koruně jasně vyditelný ten dvojkříž, jak o tom píšeš ve svém článku. mám tyhle penízky čtvrté skupiny tři kusy, jeden z nich má to L viditelně menší, při měření jsem zjistil, že je o 1mm nižší. pak mám po jednom kusu druhé a třetí skupiny, ale ani jeden mi moc nesedí na stávající popisy😞 takže se mi je nepodařilo zařadit ...
tak jsem si teď zvětšil fotku svého penízku, co na první pohled vypadá jako třetí skupina, ale je to ve skutečnosti také druhá skupina! má tečky v koruně (v reálu nejsou moc patrné), akorát to levé rameno (jak tomu říkáš větývka) se dotýká nožky a tvoří tak kroužek jako ve třetí skupině, jew to zrovna ten ljc-10 na webu, fotku už tam Pehu dal😉
Zdravím, mel bych tři dotazy(z období pražských grošů):
1/nevíte někdo, kde se nalézá početní groš připisovaný Janu Lucemburskému vyobrazený v základech numismatiky na tabulce 26-obrázek č.2 ??? Myslel jsem, že v Nár.muzeu, ale když jsem ho chtěl předložit společně s dalším materiálem, který mi jinak dohledali ke studiu, tento kus prý nevlastní... jediný početňák z tohoto období prý mají ten vyobrazený v soupisu sbírky Chaury
2/znáte(či vlastníte) někdo nějaký další exemplář mimo oba výše zmíněné, dále kus prodaný před lety v ČNS Praha a ty vyobrazené ve Fialově soupisu v roce1921
3/souhlasíte, že ten kus vyobrazený v Základech numismatiky dle ikonografie lva a koruny patří přiřazrním do vlády Jana Lucemburského a proč.
Děkuji předem za Vaše reakce !!!
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Dnes jsem se snažil určit tento peníz:
http://bobr-gros.hunarovi.com/fotogalerie/vaclav-iv/haler/v4d-4
Pro určení jsme chtěl použít práci od patasona Obrazové analogie na mincích - příspěvek k typologii českých peněz se lvem a čtyřrázem. Pořád se mi to ale nedaří. Najde se dobrá duše, která poradí?
Prosím o posouzení. Myslíte jako já že to je Jiřík, Castelin 79 ? Smolík ho přiřazuje husitům.
http://www.aukro.cz/item489260032_mince.html
zajimavej... ja ti urco neporadim co to je, ale tak si nekoho hodnyho, kdo na aukru ma ucet popros, at ti prihodi (ja to tak taky delam)...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.