Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
13. 4. 2014
Toho Zikmunda doplním o můj haléřek s hvězdou.
Jinak s tím T je moc pěkný.
Obrázky:
lub121@seznam.cz
Zaregistrován
24. 3. 2010
Veľmi pekné drobáky. Tiež mám na ukážku jeden s hviezdou. Získal som ho na tomto fóre tak 10 rokov naspäť.
Obrázky:
Zaregistrován
20. 12. 2012
Krásní lvi. Gratuluji.
Zaregistrován
20. 12. 2012
Už žádní další fešáci?
Tak přidám kontrapunkt.
Ten je tak škaredé,aš je pjekné. 😁
Obrázky:
Zaregistrován
23. 8. 2010
Tak jsem si udělal radost tímto drobáskem, brzy by měl doplnit moji sbírku. Oboustranný haléř Půty z Častolovic, Nech. 2.
Obrázky:
Zaregistrován
11. 2. 2016
Nedávno se tady řešil ten peniz se zvláštním W a čtyřmi liliemi. Tady jsem dnes narazil na podobné W. Tak jen pro zajímavost kdyby to někoho zajímalo.
Obrázky:
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
7. 10. 2006
Toto je zcela běžné korunované W na rubu nejstaršího typu BP VJ.
Zaregistrován
23. 6. 2007
Svůj požadavek ještě upřesňuju a dávám sem, abych Kacurovi nevstupoval do diskuze u grošů Vladislava.
Vyhlašuju pátrací akci po těchto dvou variantách haléřů Vladislava II. Jagellonského.
Prověřte si svoje sbírky, jestli je náhodou nemáte. Jde o varianty popisované slovně, nebo kreslené v pérovkách, ale ještě nezaznamenané na fotkách. Potřebuju potvrdit jejich existenci. Fotky jsou upravené z jiných variant, aby bylo vidět, co se hledá. Obě jsou bez teček i kroužků. U té napravo se může vyskytovat i s oříznutými patkami písmene W. Pozor, nepleťte si je s typem Cast. 6, který má vyryty celé lilie.
Pokud některou z nich máte ve své sbírce, dejte mi, prosím, vědět, nebo je sem pověste.
Abych podpořil motivaci při hledání, pokud někdo některou z těchto minciček má, a poskytne fotky, věnuju mu dva zajímavější drobáčky z českého středověku. I když vědomí, že máte ve sbírce doposud neověřené varianty pro Vás asi bude cennější, že? 😆
Jinak ještě jednou děkuji všem, kteří mi poskytli fotky typu Cast. 1.
Obrázky:
Zaregistrován
28. 6. 2008
Pavle, koukni sem...
https://www.lovecpokladu.cz/artefakty/nalez/w-jagelonsky-ii-71010/
... jsou tu tři stránky s haléřky...
https://www.lovecpokladu.cz/detail-mince?page=3&id=2363
Zaregistrován
23. 6. 2007
Tam bohužel nejsou. Jedinej kandidát, kterej by připadal v úvahu je bohužel nedoraženej. Takže by to neobstálo. 😐 Ale dík.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.