Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
20. 8. 2007
skutečně to vypadá na poprsí mezi E - E
Zaregistrován
20. 12. 2012
Lopezi díky za osvětu. Už jsem k tomu taky doklopýtal. Pěkně to bylo pojednáno v posledním dílu Historie CS v ČT, moderovaném R.Kučerou. Dále v Časopise Matice moravské č.1,ročník CXXXII/ 2013,str25-41.Autor O.Schmidt.
Zaregistrován
20. 8. 2007
Jj - to že aquilejským patriarchou nebyl Jan Soběslav, ale lucemburský levoboček (syn moravského markraběte Jana Jindřicha) zvaný Jan z Moravy, zde asi poprvé zmiňoval loutkař a přidal i odkaz (stále funkční) na diplomku O. Schmidta
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/drobne-peniaze-grosoveho-obdobia_post_-389787#post389787
později O. Schmidtovi vyšla na téma Jana z Moravy i kniha
https://biblio.hiu.cas.cz/documents/425244
Zaregistrován
24. 3. 2010
Ahojte, podľa čoho sa určujú tieto čierne penízky? Našiel som podobný na cnspg, ale spodnú pätku má viac do oblúka. Alebo je to ten istý typ? Dík.
Obrázky:
Zaregistrován
15. 7. 2007
musis si chvilku pockat, typologie uz je v tisku, ale v tiskarne se propadly stroje😃
Zaregistrován
24. 3. 2010
Tak to je dobrá haluz 😋
Zaregistrován
24. 3. 2010
Mám ešte jednu otázku. Čítal som v aprílovom čísle Historickej revue, ktoré bolo zamerané na Jiřího z Poděbrad, že...citujem:"Finančná sústava kráľovstva čelila ťažkej skúške po eskalácii Jurajovko konfliktu s Matejom Korvínom, keď vznikli nezávislé mincovne v Plzni a Českých Budejoviciach..."
Ohľadom Budejovic mám jasno, ale o Plzni čítam prvýkrát. Poprosím o nejaké bližšie info...alebo je to nepodložená hlúposť?
Zaregistrován
3. 7. 2015
V Plzni razila své mince Jednota zelenohorská.
Ostatně soudím že EU musí být zničena.
Zaregistrován
15. 7. 2007
tak o Plzni se sem tam mluvi, ale nejake konkretni prirazeni razeb v obdobi na ktere se ptas je podle mne dost diskutabilni a spekulativni - ale do diskusi bych se ja osobne nepoustel. nejlip by se k tomu asi vyjadril asi Jirka Hana, muzes se ho za rok zeptat😃
nasel jsem Ti tento clanek:
Zaregistrován
24. 3. 2010
Penízek mi už dorazil a dávam ho sem znovu, na reverze má totiž veľmi pekne zachovanú "striebornú" vrstvu ako pozostatok z bielenia.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.