Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

bertik-b1

Uživatel

Zaregistrován:
20. 12. 2012

Vytvořeno:
15. 7. 2013, 23:04

Další brněnský peníz.Je to rubní značka?Díky za názor.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

alarich

Uživatel

Zaregistrován:
15. 4. 2010

Vytvořeno:
16. 7. 2013, 09:25

máš to strašně přeostřené,že ani nejde poznat jestli je mince měděná nebo nedočistěná.jinak rubní značky u těchto mincí jsem nikdy neviděl.udělej lepší foto a pak se uvidí co to tam je na rubu vyrazené.vypadá to zajímavě.

dula77

Uživatel

Zaregistrován:
1. 8. 2010

Vytvořeno:
16. 7. 2013, 11:37

Mne to príde ako preražba, vidím tam aj hlavu

blasko.juraj.ml@gmail.com

bertik-b1

Uživatel

Zaregistrován:
20. 12. 2012

Vytvořeno:
16. 7. 2013, 14:05

Snad tyto fotky budou lepší.Fotil jsem to pod markýzou,ne na přímém slunci.Ještě doplním váhu- 0,42 g.Materiál podle mně je Cu.
Uvítám každou dobrou radu,co udělat lépe.

Obrázky:

jacx

Moderátor

Zaregistrován:
20. 8. 2007

Vytvořeno:
16. 7. 2013, 14:37

myslím si, že to bude jen nějaká věc vzniklá náhodně ražbou

• je to něco jako vystouplý kříž v prohlubni, nebo naopak propadlý křížek v mírně vyším okolí - viz pootočený (poslední) obrázek - co je na druhé straně mince proti tomu útvaru - není to v místě pařátů - viz obrázky s malůvkama
  • kontramarku, bych na této minci skutečně nečekal

Obrázky:

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

Vytvořeno:
16. 7. 2013, 14:55

puvodne jsem si myslel totez, ale otocenim jsem zjistil, ze v prekryvu to neni. napadlo mne spis, zda to neni prerazba nejake drivejsi razby, napr. nejake takove (tj. urcite ne teto, je to jen priklad):

http://www.mcsearch.info/record.html?id=987786

kontramarkovani drobaku by asi byla pakarna, nevim, zda by se to pro mrzkou luzu vubec vyplatilo 😁 😁 😁

nicmene - ty fotky jsou fakt HODNE spatne (sorry za uprimnost) a tudiz cekat nejakej seriozni zavery k nim je spise nerealne

Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

Vytvořeno:
16. 7. 2013, 15:13

nejspíš nahodilost otisku nerovnoměrného podkladu při ražbě...

A vůbec příště nesmíš ty padělky razit na místě kde je zrovna hlava křížového šroubu😁

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

alarich

Uživatel

Zaregistrován:
15. 4. 2010

Vytvořeno:
16. 7. 2013, 19:42

jestli je to měd tak je to jisté dobové falzum.nejspíš Bratříci.tím pádem to bude vyražené na nějakém střížku,kde se před tím ražba nepovedla.už sem se s tím několikrát setkal.toto vypadá na nějakou přeražbu polského denáru.

Profilový obrázek
pavelgregor

Moderátor

Zaregistrován:
23. 6. 2007

Vytvořeno:
16. 7. 2013, 21:48

Tu mincičku jsem měl možnost mít před časem v ruce. Nemyslím si, že by to vzniklo současně při ražbě penízku. Spíš je to něco, co bylo na původní minci.

Ono to je strašně mrňavý a díky poréznosti povrchu se téměř nedá poznat, co to je. Mně se to pořádně nafotit taky nepodařilo. Původně jsem si myslel, že to je ocas orlice, ale na to to je moc malý ( jedině, že by to bylo jako část půleného štítu. Pak by to rozměry odpovídalo). Taky se to může jevit, jako lilie na konci žezla. Snažil jsem se něco podobného tenkrát najít, ale nic odpovídající obrazu jsem nenašel ( něco podobného sice bylo na chebských fenicích, ale to je trošku mimo mísu ).

Jo, jinak všem děkuju, co zareagovali na můj původní dotaz. Byl jsem pár dní fuč.

alarich

Uživatel

Zaregistrován:
15. 4. 2010

Vytvořeno:
17. 7. 2013, 07:14

Tu mincičku jsem měl možnost mít před časem v ruce. Nemyslím si, že by to vzniklo současně při ražbě penízku. Spíš je to něco, co bylo na původní minci. Ono to je strašně mrňavý a díky poréznosti povrchu se téměř nedá poznat, co to je. Mně se to pořádně nafotit taky nepodařilo. Původně jsem si myslel, že to je ocas orlice, ale na to to je moc malý ( jedině, že by to bylo jako část půleného štítu. Pak by to rozměry odpovídalo). Taky se to může jevit, jako lilie na konci žezla. Snažil jsem se něco podobného tenkrát najít, ale nic odpovídající obrazu jsem nenašel ( něco podobného sice bylo na chebských fenicích, ale to je trošku mimo mísu ). Jo, jinak všem děkuju, co zareagovali na můj původní dotaz. Byl jsem pár dní fuč.

na lilii to nevypadá,spíš na křížek jaké měla polská koruna na denárech.viz.můj příspěvek víše

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.