Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

simix

Uživatel

Zaregistrován:
9. 11. 2012

Vytvořeno:
12. 3. 2013, 13:11

Mince krasne zvoni, mela jsem tu moznost mit v rukou jeden prazsky gros z kysele pudy a vim co mate na mysli, byl take hodne lehky. Tenhle parvus ma 0,56 g.

jacx

Moderátor

Zaregistrován:
20. 8. 2007

Vytvořeno:
12. 3. 2013, 13:14

běžnější je podle mne (z hlavy) právě ten s omegou - jak již zde psal oliver

oba dva - jak uživatelky simix, tak ten prezentovaný z aukce budou zřejmě var. s omegou - nicméně kus z aukce má tu omegu krásně celou vidět, u zde diskustovaného kusu ji lze spíše tušit - trochu jsou vidět dolní patky
možná právě celkový dojem včetně celistvosti omegy byl pro někoho důvod dát takovou sumu - nicméně tuto aukci a cenu považuji za naprostý úlet a pravděpodobnější bude souboj dvou či více ambiciózních jedinců, kteří nechtěli minci nechat druhému (zde jen spekuluji) - jisté je, že já bych to tedy nedal

reálnější ceny u srovnatelných excemplářů můžete vidět dole (převzato z aurea.cz):

• nejdražší kusy zde navíc včetně patrného vnějšího perlovce což nebývá obvyklé, nedosahují ani 1/3 aukční ceny, kterou prezentujete výše
  • navíc ceny na aurey bývají dost nadprůměrné

pokud chcete prodat - představu již nějakou máte - můžete minci za pevnou cenu (kterou uvážíte) dát do sekce Prodej mincí, nebo to můžete zkusit někdě v aukci ať již internetové, či nějaké tzv. kamenné

mince je to jistě velmi pěkná, pokud se grošovým obdobím zabýváte, jak píšete, jistě bych si dovedl představit mít ji ve sbírce a tudíž nemáte-li lepší - být vámi nechal bych si ji

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

Vytvořeno:
12. 3. 2013, 13:15

tak to je pekne, mince by mohla byt i slusne zachovana (s ohledem na material), to jeji cenu samozrejme zase zvysuje (byt tato "zkouska" neni 100%)

no uvidite. pokud chcete prodavat, tak cenu zjistite nejlepe v aukci. informaci jste zde dostala myslim dost, tak pak dejte vedet, at vime, jaky byl vysledek🙂

simix

Uživatel

Zaregistrován:
9. 11. 2012

Vytvořeno:
12. 3. 2013, 13:20

2 jacx: dekuji za perfektni odpoved takovou jsem presne potrebovala, minci si zatim ponecham a subjektivne si ji ohodnotim na 3000, kdyz uz jsem v teto sekci, chtela bych diskuzi o parvu trosku rozvest. Vsude v aukci je uvadene R, tudiz ze je vzacna. Cim to, ze je to mince mene se vyskytujici, kdyz ve vetsine pripadu jsou drobne mince v daleko vetsim zastoupeni nez jejich vetsi bratrickove? jinak samozrejme dekuji i Oliverovi a ostatnim

xjert01

Uživatel

Zaregistrován:
17. 8. 2010

Vytvořeno:
12. 3. 2013, 13:21

Neni co dodat. Souhlas s tim, ze minci nejlepe neprodavat - obzvlaste pokud se jedna o (temer) vlastni nalez a pokud ano tak asi v aukci - tam se nejlepe doberete objektivni ceny.

xjert01

Uživatel

Zaregistrován:
17. 8. 2010

Vytvořeno:
12. 3. 2013, 13:23

simix: to R je spise marketingovy trik. Parvy nijak obzvlast vzacne nejsou, ale na druhou stranu jsou urcite mene caste nez treba zminovane Prazske grose. Je to dano mimo jine tim, ze drobne mince na rozdil od grosu nebyly (vzhledem k nizke hodnote) tak casto tezaurovany.

simix

Uživatel

Zaregistrován:
9. 11. 2012

Vytvořeno:
12. 3. 2013, 13:29

xjtert01, to slovo jsem si musela vygooglovat, ted uz mi to zapaluje, jasne vysvetleni

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

Vytvořeno:
12. 3. 2013, 13:37

to R je presne jak pise xjert prehnane, ma to upozornit na to, ze v pekne zachovalosti a dobre vyrazene se tyto drobne razby vidi mene casto - to je ale v rozporu s pouzivanim znaceni R. nicmene ona R uz jsou tak zprofanovana - predevsim aukrem - ze to neprekvapi ani u renomovanejsich serveru a ridi se jimi snad jen skutecny zacatecnik.

parvy jsou skutecne mene caste, ale zcela jiste ne vzacne. to by byla "R" uz kdejaka mene casta mince.

osobne bych takovou minci neprodaval, ale to je otazkou priorit kazdeho jedince. cena je v tomto pripade dost subjektivni zalezitost a muze byt jak o dost vyssi, nez to, co jste si stanovila, tak i o dost nizsi. osobne se priklanim ke strizlivemu odhadu okolo 1500,- s tim, ze napr. ja bych nekupoval ani za tuto cenu (coz ale neni meritko)

simix

Uživatel

Zaregistrován:
9. 11. 2012

Vytvořeno:
12. 3. 2013, 13:50

JJ dekuju Olivere, prislo mi hned nekolik nabidek pres email, a to jsem si jich nezadala. Vetsina z nich je v intervalu 1500 - 3500, tak jsem si tu cenu takto subjektivne stanovila. O minci by nejspis zajem byl, schovam si ji zatim a uvidim jak s ni nalozim v budoucnu, je to prece jenom nalez (pekny) z blizkeho okoli tak by mela pro me mit i jinou nez jen penezni hodnotu.

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

Vytvořeno:
12. 3. 2013, 13:52

nz zac, to se mi libi, kdyz se vsechno netoci jen kolem penez🙂

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.