Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
diky za vsechny nazory, byt ne vzdy konzistentni. ostatne mne to jen utvrzuje v nazoru, ze to s temito razbami neni moc snadne. dvojku tedy zatim povedu v patrnosti jako brnenskou razbu, 1-cku a 3-ku zatim ponecham jako dve ruzne...
aby toho nebylo malo, jsou tu jeste tri se sachovanou orlici (brno ci olomouc - jak je komu mile). u 5-ky je skoda te koroze, protoze by bylo pekne videt sachovani. skoro si myslim, ze jsou vsechny stejneho typu, nevsiml jsem si zadneho zasadniho rozdilu - a to je muj dotaz, zda nejaky nevidite.
predem diky za vas cas a nazory
Obrázky:
zde asi stejné...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
bez literatury (a bez hlubokých znalostí) - jen to co vidí oči
1 a 3 Znojmo u 3ky asi Z s příčkou
2 mi také připomněla zdánlivě plným štítkem s vybráním v rozích Jihlavu - ale Jihlava myslím mívá okraje štítu hrbolaté (ne tak rovné jako zde) a tvořené jakoby kuličkami - jak to je s letkami nevím, ale zde je evidentní, že jsou oddělené od těla
u 4, 5, 6 rozdíl nevidím
super, opet dekuji. s tim tvrzenim ohledne Jihlavy (ktera sama o sobe je diskutabilni) souhlasim🙂
je to pravda, u 5-ky uz rozdily vidim. Zasadni rozdil je pocet letek, rovnez je tam mensi korunka (evidentne o dost nizsi).
4 a 6 budou stejne a ceka mne rozhodnuti, jakou si nechat. Greggy, ty tenhle typ asi mas, ze?
máte pravdu 5 je opravdu jiná než 4 a 6 - odlišný je ještě tvar a napojení ocasu
celkově se dá říct, že tělo a napojení ocasu je:
u 4 a 6 tvořeno počtem kostiček od shora dolů 1-2-1-2-1-1
u 5 je to 1-2-1-2-1
olivere čeká těžké rozhodování
- na celkový dojem se mi více líbí 6
- 4 má zase hezčí šachování na těle a levé letce orlice
ale velmi pěkné jsou obě dvě 😉
ok, takze dam k dispozici tu sestku. vymenim za neco, co mi udela radost. idealne opet za nejakou mestkou razbu, ale podminkou to neni.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.