Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Profilový obrázek
Koiko Tomio

Uživatel

Zaregistrován:
18. 11. 2009

Vytvořeno:
8. 9. 2012, 10:32

Tak nic. Žádný názor... O5 jsem se přesvědčil, že je lepší zde na webu jen chodit na kukandu a ne vkládat příspěvky 🙄

Tovy

Uživatel

Zaregistrován:
21. 11. 2011

Vytvořeno:
8. 9. 2012, 11:01

Koiko Tomie: Ja myslim, ze je to trojraz tak,jak jsi napsal s tim, ze prvni byl uplne mimo, druhy jen tuknuty a treti uz finalni

Profilový obrázek
Koiko Tomio

Uživatel

Zaregistrován:
18. 11. 2009

Vytvořeno:
8. 9. 2012, 11:06

to jo, ale u takového drobáčku je běžný x ráz, ale až takto mimo.. a hned 3x .. Je to až tak běžné takhle hodně ??

korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

Vytvořeno:
8. 9. 2012, 13:07

Koiko- určitě se hned zbytečně neurážej, že ti nikdo okamžitě neodpoví na tvůj příspěvek, přeci jen čas sedět pořád u počítače opravdu každý nemáme.
Jinak z té mince bych určitě nedělala nějakou kuriozitu. Vícerázy na drobáčcích samozřejmě obvyklé jsou, jinde meší, jinde větší. Tento je velký, ale obávám se, že cenu mince to určitě nezvedne, (většina sběratelů dá do sbírky raději pěkně ražený kus před kusem s takovýmto dvojrázem) takže bych z toho nic nedělala.

Profilový obrázek
pavelgregor

Moderátor

Zaregistrován:
23. 6. 2007

Vytvořeno:
8. 9. 2012, 17:26

Pajas : Pěknej kousek. Dobře, žes ho sem dal.
Koiko: mailíka jsem Ti už napsal. Pro ostatní sem vložím některé z mých x-rázů na pobavení, co může vzniknout za obludky. 😆

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Tomaass

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2012

Vytvořeno:
10. 9. 2012, 12:23

pavelgregor napsal/a:

Tak jsem si dnes přečetl nový Numismatický časopis a v něm článek o přeražbě kruhového penízku na vídeňský fenik Zdeněk Nechanický : Český kruhový peníz střížkem pro vídeňský fenik.
... zkráceno - viz původní příspěvek

Obrázky:

Bylo by možné poskytnout příspěvek redakci Num. časopisu k otištění? Tvvůj názor je zajímavý a kultivovaná diskuse je vždy přínosná.

Profilový obrázek
pavelgregor

Moderátor

Zaregistrován:
23. 6. 2007

Vytvořeno:
10. 9. 2012, 16:21

Pokusím se tomu dát nějakou štábní kulturu ( a především sehnat kvalitnější fotky ). Psal jsem to v rychlíku, co mám tak v hlavě. Zkusím dohledat nějaké citace ( chybí mi ta o dodávce víd.feniků pro Jiříka. Vím, že jsem o tom četl, ale zatím jsem ji v poznámkách neobjevil ).

Taky jsem po vyjití článku rozpoutal hon na Albrechtův fenik se špičatým štítem a korunou. Zatím téměř bezvýsledně.😕 Což ale neznamená, že neexistuje.

Zkusím to dát tedy do kupy.😆

Profilový obrázek
pavelgregor

Moderátor

Zaregistrován:
23. 6. 2007

Vytvořeno:
13. 9. 2012, 22:09

Měl bych drobnou žádost. Pro další dodatky k halířkům Ludvíka Jagellonského by mne zajímala jedna informace.

Pokud máte někdo ve sbírce dvoustranný haléřek ( jako na obrázku ), podívejte se pořádně mezi hřívu a ocas, jestli tam náhodou nemáte tečku. Jde mi o statistické vyjádření, které se vyskytují častěji. Jestli tečkové, nebo bez. Zatím vede tečková varianta.😆 Případně, jestli máte u lvíčka jazyk, nebo ne.

Dík všem za případné informace, či fotky na porovnání.

Obrázky:

Profilový obrázek
pavelgregor

Moderátor

Zaregistrován:
23. 6. 2007

Vytvořeno:
18. 9. 2012, 19:55

Vzhledem k tomu, že nikdo stále na moji předchozí žádost nezareagoval, nevím, jestli má ještě význam pokládat další.😕 Ale třeba to je jeho podstatně menším rozšířením. Proto, coby věčný optimista zkusím ještě jeden pokus.

Sháním fotografii lépe zachovalého penízku se lvem a čtyřrázem ( pro ilustraci uvádím fotku ).

Penízek by měl splňovat tyto podmínky :

• musí mít čtyřráz
  • jeden, nebo dva tenké kruhy ( druhý většinou není vidět )
  • dvě řady velkých měsíčků ( třetí řada buď chybí úplně, nebo jsou měsíčky nezřetelné, jako zde )
  • Ocas má chomáčky a od rozdvojení po konec ocasu má téměř stejnou šířku ( nerozšiřuje se )
  • Pod ocasem je vodorovný měsíček

Mohl bych sice použít tuto fotku, ale raději bych sehnal lépe vyražený. Pokud někdo ( Oli, tvoje fotky mám, takže ty nemusíš😆 ) by jste mi mohl poskytnout, měl by malé bezvýznamné plus.😆

No, a pokud by měl někdo dobře vyražený víděňský fenik s písmeny L-A po stranách rak.štítu, či fenik Albrechta III. s korunkou nad štítem ( ne s písmeny AL), tak bych také nepohrdnul. Bohužel, i když tam je korunka, tak na fotce je velmi špatně vidět.

Vřelé díky.

Obrázky:

korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

Vytvořeno:
19. 9. 2012, 16:42

..také bych ráda pomohla, ale ve své sbírce šrotu pěkné bohužel nemám :-)

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.