Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
to oliver oba Fridrichovi černé peníze jsou falza.Ten druhý je Bureš a ten první nějaké starší falzum-měl jsem ho v ruce-u sočastného majitele.p.s. Kdyby náhodou měl někdo pravý černý peníz Fridricha Falckého či Ferdinanda II.-dal bych až 70 000 za kus-pouze krásné stavy-nebo alespoň foto pravého kusu
diky za info... dal jsem to sem jako zajimavost a ted vidim, ze jsem sem placl dva nesmysly, cimz se omlouvam tem, kteri na to koukli... pridam tam info, ze se jedna o falza...
btw. denary, myslis, ze bych te mohl poprosit o nejake fotky cernych penez Ferdinanda I., ktere jsme s Greggym nedali dohromady? Tedy samozrejme, mas-li nejake...
..držím palce, ať se vám to podaří.
Já mám ve sbírce jen tyto. Je špatné světlo, ... ale kdyby bylo třeba, klidně udělám lepší foto, ale asi už je máte..😉
Obrázky:
diky, si hodna. pokud by to nekoho neobtezovalo, prosim, poslete nam svoje fotky, bez rozdilu, zda myslite, ze je to jiz namy typ nebo ne...
Minule jsme se zabývali Ferdou, dnes bych poprosil o potvrzení určení haléře Ludvíka Jagellonského. Určil jsem ho podle Gregorovi typologie jako VII.b.3. Proč jsem ho takto určil? Nižší L, do tvaru dvojky, koruna mírně posunutá vpravo, kraje koruny prohnuté, kdežto u varianty a. a c. je kraj jakoby rovný. Jednička ani dvojka to není, jednička má tečku vedle P a dvojka nad korunou. Tady mohly být tečky v koruně, ale už nejsou znát, jinde by byly znát... Může být???😉
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.