Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Korunka : Viděl bych to asi takto ( podle Hány ) :
1,7,8 typ VI/2 - má 3+4 měsíčky a velkou hlavu
2,4,5,6 typ A/1 - má 4+4 měsíčky, hlava je nižší obdélníkového tvaru
3 typ A/2 - má 4+4 měsíčky, hlava je vyšší spíš čtvercová
9 typ VI/1 - má 3+4 měsíčky, splývající packu a velkou hlavu
On rozdíl mezi typem A/1 a A/2 se hodně těžko rozlišuje, protože hlavy typu A/1 mají různé velikosti. Jako pomůcku spíš používám poměr mezi výškou a šířkou hlavy. Jako další vodítko pro typ A/2 je spíš hlava s méně výrazným uchem ( u A/1 je většinou dost výrazné ) Toto ucho pak postupně zaniká se současným zvětšováním hlavy u následujících variant paralelní řady A.
Pro ilustraci uvádím obrázek. Není to sice úplně ono, ale snad to pro představu postačí. Typ A/2 mám pouze jediný kus, takže musí postačit.
U pacek máš ukázány jaké jsou nejčastěji použité puncy při splývající, a jaké při samostatné ( vše bez splynutí s měsíčkem ) pro typy V a VI. Ale neplatí to vždy. Ber to spíš jen jako ilustrativní ukázku. Do těchto tvarů je většinou zaražen měsíček, takže výsledný tvar může být poměrně dost odlišný. Při určování si většinou snažím představit, jak se projeví splývající měsíček, a podle toho se rozhoduji.
Snad to takto alespoň částečně postačí.
Obrázky:
korunko, skovej si neco na vymenu, mam jich taky par, jak si to pourcujem, muzem kseftovat 😁
Tak tu sou moje hrůzy... určeno to mám povětšinou od Greggyho, snad i dobře, samotnýmu mě to nejde se v tom moc vyznat...
Jinak ve větším rozlišení pro zájemce zde.
Z toho, co mám evidentně 2x klidně něco vyměním (po potvrzení správnosti určení)
Obrázky:
copak se smejes, mas asi vsechny, co mam ja, vid... tak treba vymenime neco jinyho, kdybys chtela nebo nechtela?
joj, zapomnel sem vecer dopsat, ze tu zelenou "patinu" 😈 jsem tam nechal zamerne, protoze ji pekne predam i s ni az to budu vymenovat 😁
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.