Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
..to máte jedno, jestli je manželka jelena laň, nebo srnka 😆 😆
Zde jsou mé tři chudinky. Ty horní budou asi ražby Albrechta (?), to dolní brněnský peníz ražený nevím kým. O tomhle fakt nevím nic, což si říkám, že je docela ostuda, když se zabývám PG z tohoto období a budu to muset napravit... raději si je podle ničeho neurčuji...
Obrázky:
Bohužel moravských peněz s orlicí mám jen těchto pár kousků.
Takže to na typologii není mnoho. V podstatě si je zatím rozlišuji pouze podle společných znaků.
Pokud jde o mně, spíš bych potřeboval sehnat informace o činnosti mincoven Znojmo, Jihlava a Olomouc ( kupodivu na Brno toho je celkem dost )v této době, protože by mi to pomohlo si udělat alespoň nějakou představu.
Abych pravdu řekl. Není Jihlava, jako Jihlava. Zatím na všech jejich penízkách vidím něco jiného ( a nemyslím tím zubří hlavu ), jenom to písmeno I prostě ne, a ne vidět. 😋
Obrázky:
pavelgregor: Vůbec to není špatná sestava, zvlášť ty haléře se vždy objevovaly dost málo.
Informace o činnosti znojemské a jihlavské mincovny jsou asi nejpodrobněji a nejlépe po kupě v J.Pošvářovi, Moravské mincovny z r.1970.
A propos - máte někdo (ne-li přímo minci aspoń kvalitní fotku) nejstarších penízů z hrubou šachovanou orlicí, dle Sejbala typ I a II ?
jv64 napsal/a:
Informace o činnosti znojemské a jihlavské mincovny jsou asi nejpodrobněji a nejlépe po kupě v J.Pošvářovi, Moravské mincovny z r.1970.
Greggy, kdybys to nemel, dej vedet...
nemam, zkousel jsem hledat, ale nenasel. snad jen tav levo dole...
btw. posilam pro pokochani jeden kousek, na ktery jsem pri vyhledavani narazil:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.