Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

Vytvořeno:
6. 6. 2012, 08:11

skoda, koukam, ze bile penize Vladislava zacnu intenzivne sbirat, pac tomu tu nikdo nerozumi a nikoho to nebere, tudiz to bude levne a to ja rad😃 ale dobre, presvedcili ste me, nebudu toto forum deklasovat necim tak podprumernym, jako jsou b.p. hele, ja se vterknu za tebe, at neprerusim nit a povzbudim zajem, se dvema dalsima, co mam orientacne vedene taky jako razby Albrechta, jedno zrejme s pismenem R... treba tu nekdo vysype urceni z rukavu, treba to jsou vic fajnsmekrovske razby, nez bile penizky pro decka 😈 ...

Koukni na můj přízpěvek na předchozí stránce- (číslo #2274) já už mám bílých penízků relativně hodně, takže ti na aukcích navyšovat ceny určitě nebudu, tak hurá do toho 😆 (foto lze možná při stáhnutí na svůj počítač ještě zvětšit) Ani já jsem je podle ničeho neurčovala, jen jsem si je seřadila podle kresby lva, jak mi připadalo, že šel po sobě. Ještě to určovat na varianty- to by mne kleplo 😆
S těmi orlicemi- ve sbírce mám také tři a také na to nemám literaturu, takže zde se také nechytám a to je nás asi mnohem víc 😃
Pavel Gregor- nepustíš se teď náhodou i do nich, ať máme podle čeho určovat? 😁

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

Vytvořeno:
6. 6. 2012, 08:19

kdyz me slibis, ze se o to urcovani jak ja pokusis, tak ti alespon neco k tomu poslu 😁

korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

Vytvořeno:
6. 6. 2012, 08:22

PS:. když už se mluví o té případné typologii, už nějakou dobu si sbírám fotky Zhořeleckých penízků pro plánovanou další práci... ale to je zatím v nedohlednu. Jinými slovy, nebojte se sem fotit a dávat svoji droboť 😉

kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

Vytvořeno:
6. 6. 2012, 09:32

mám tu novou typologii BP VJ rozpracovanou, ale z nedostatku času a materiálu se tomu momentálně nevěnuji

Profilový obrázek
pavelgregor

Moderátor

Zaregistrován:
23. 6. 2007

Vytvořeno:
6. 6. 2012, 23:12

Musím Vás zklamat. b.p., i když je sbírám, tak je zatím bohužel nemám nakoukaný tak, abych si je dovolil určovat. Z fotek, které mám v evidenci ( něco málo přes 200, a většina je od Kacura. Bohužel moc ostatních lidí na jeho výzvu tenkrát nezareagovala. Styďte se!😳 ) si troufnu pouze na nejzákladnější typy ( podle toho je mám i ve sbírce zatím bez jakéholkoliv určení ). Prostě je jich strašná spousta, a to se bez možnosti prohlížení dřívějších, nebo alespoň několika velkých nálezů nedá. Ono je na tom právě nejhorší to omezování domnělých variant. Každej b.peníz je prostě jinej. Na to je potřeba člověka s citem a velkými zkušenostmi ( a samozřejmě s velkými možnostmi nahlížení do depozitářů)

Literatury je k nim poskrovnu, a já mám prostě s pérovkami problém. Tam prostě chybí ta duše mince. V tom se mi nedaří orientovat. Naopak z fotky se dá kolikrát i z pouhých pár milimetrů určit o co jde ( tedy alespoň u feniků )😆

Ale myslím, že tady na b.penízcích Vládi pracuje někdo jiný.😈

Rád bych se později pustil do b.p.Ludvíka. Tam toho naštěstí není tolik, ale dá to pár let. Ale na to jsem zvyklej ( Pro představu. Ludvíkovy haléře jsem dával do kupy v podstatě 4 roky a výsledkem je slabých 20 kousků a to i tam je poměrně dost chyb ). Při mém zaměstnání to ani jinak nejde.😕 Rád bych se věnoval jejich chronologii, protože tam to je dost zajímavé.

Na druhou stranu mě trošičku chytly moravský mince ( v závislosti na feniky ), ale tam jsem úplnej numismatickej cucák. Ale jsou to nádherný kousky. Jak jsem je já trubka mohl tak dlouho přehlížet??? Škoda, že tak drahý😆

Profilový obrázek
pavelgregor

Moderátor

Zaregistrován:
23. 6. 2007

Vytvořeno:
7. 6. 2012, 21:49

Oli : Ten Tvůj b.penízek bych spíš viděl jako Peukerta 59. Připadá mi to, že ta hříva je spíš mohutnější, proto bych volil raději 59.

Profilový obrázek
pavelgregor

Moderátor

Zaregistrován:
23. 6. 2007

Vytvořeno:
7. 6. 2012, 22:33

Jacx: Já si naopak myslím, že šrafovaná je. Pokusil jsem se to zakroužkovat.

Ono na těchto mrňousech moc šachování není.

Tady je můj, sice z jiného období, ale jsou tam taky jenom 4 kostičky. Je vidět, že na křídlech se v podstatě nevyskytují, a na trup se jich víc jak 4 nevejde.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

Vytvořeno:
7. 6. 2012, 22:45

greggy, souhlas, ja uz sem to pak rozebirat nechtel, ale ja vidim jeden ctverecek primo na hlave - ten je podle me videt vubec nejlip

jacx

Moderátor

Zaregistrován:
20. 8. 2007

Vytvořeno:
7. 6. 2012, 23:13

gregy - díky za názor a poučení
podrobím ji ještě doma znovu prohlídce pod lupou, ale zřejmě budeš mít pravdu

oliver - naopak - je třeba to rozebírat, aspoň já to tak cítím - a proto se zeptám: na hlavě vidíš čtvereček pozitivní nebo negativní - resp. kde?

tohle nemám tak nakoukané a ani není tolik studijního materiálu - přesto se budu snažit vzdělávat dále

takže další názory a také obrázky peněz s orlicí vítány

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

Vytvořeno:
7. 6. 2012, 23:20

podobne jako u prilozene kresby...

Obrázky:

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.