Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Dneska jsem se konecne podival na halere Ludvika Jagellonskeho, pouzil jsem greggyho typologii (M&B 3 a 4/2011), pokud by nekomu nevadilo, budu rad, kdyz me urceni podrobi kritice.
Zde je prvni, koruna je typu IV, pismeno L je typu VI, podle vyobrazeni v publikaci bych urcil jako Greg. VI.a.3 (Cast. 7)
Obrázky:
zde je druhy. koruna je typu III, pismeno L je typu IV, takze bych jej urcil jako Greg. IV.a.1 s otevřeným koncem
Obrázky:
Jaká literatura by to měla být??? Na feniky.......
treti ma korunu typu II (je zde velmi dobre videt lilie), L je typu II se zrejme velkym trnem (?) a malymi pismeny RP (?), tedy Greg. II.a.2 s malymi pismeny
Obrázky:
koukam, ze me tu do toho bigger mota naky cizacky smuky, ale pokracuju dal, ctvrtym penizkem. koruna je typu VI, pismeno L typu VII, tedy Greg. VII.b., tecka u P podle mne neni (pozdeji mohu poslat foto z mikroskopu), za to je pomerne dobre videt tecka pod pismenem L - takze prosim o nazory.
Obrázky:
protoze kacuro, mam pedagogicky tik a rikam si, ze by se mohl procvicit i nekdo dalsi...
zde je paty kus k urceni. koruna je zrejme typu IV (naznak prostoroveho ztvarneni) - zde mne mate trosku sirka celenky, pismeno je typu VI, takze bych to urcil, dle obrazku v publikaci jako Greg. VI.a.4 (Cast. 8_)
Obrázky:
a posledni dnes. koruna typu V, pismeno L typu zrejme typu VII, takze Greg. VII.a.1 (Cast. 9)
dekuji vsem kolegum, co se konstruktivne zapoji 😁
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.