Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
..asi je dost složíté to srovnávat podle těch perokreseb. To A3 má podle nich dolní končetinu nikoliv rovnou, ale zahnutou, jako ten Jacxův, a oba mají otevřenou tlamu ... U toho tvého to vypadá, že má dolní končetinu rovnou (?) a je vidět zakončení ocasu. U Jacxova není vidět zakončení ocasu.. Tak teď babo raď 😁
..no, kdyby se vám ještě chtělo určovat záhady... 😁
Tady mám také pár neurčených Vašků, ale obávám se, že ty spodní šrotové asi nepůjdou... 😞 Zajímalo by mne, zda se shodneme, protože si také nejsem jistá...
[
..nikoho nic nenapadá? Tak začnu sama 😁
Předně uznávám, že jsou to šroty a kdyby mne Václav lV. a jeho ražby nezajímaly více do hloubky, ve sbírce by nebyly 😉
- fakt netuším. Trošku mi zakřivením připomíná typ II.A1, ale něco mi říká, že to asi nebude. Bohužel hlava je nejasná 😕 ( a kdybych si kdysi napsala Gregyho určení, tak bych se dnes nemusela ptát 😉 )
- mi připomíná I.2
- fakt netuším, podobné mi přijdou hned tři, protože je to šrot a není se čeho chytit
- protože má spojenou horní tlapu (věřím, že byla spojena i před dvojrázem) s dolní, připadá mi to jako mezikus mezi typem III.3 a lV.1 😆
Všeobecně mi připadá, že některé ražby je fakt složité určit. Kdybys měl Pavle chvilku čas, určitě tvé zkušenosti a postřehy uvítám. Já jsem už z nich docela mimo 😃
Tak jsem se dneska po dlouhé době stavil do numismatiky pro filcové podložky a nakonec jsem si po přátelské diskuzi a dvou půlkách domácí meruňkovice ještě odnesl tento bílý jednostranný peníz Vladislava Jagellonského. 😃
Takže otázka zní: půjde blíže typologicky určit?
Díky moc!
Obrázky:
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.