Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
zajimava uvaha, kdyby tomu tak bylo, urcite by se bezne vyskytovali i parvy o hmotnosti 0,7g nebo 0.75g, aby se vaha na celkovy pocet kusu vyrovnala (spis si myslim ,ze tech lehcich bude o dost min nez tech tezsich... ), ale tezko rict vsechno to jsou jen teorie 🙂
typ zvaný "teplý lev" neboli 69😆
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
No, já ho určil, jako Kohoutusstředověkusčtyřocasus :-).a troufl jsem si jen na hrubý odhad těch ostatních 1 Rad 21, 2 rad 22, 3 Rad 15, 4 Rad 12, 5 Rad13, 6 Rad 13, 7 Rad 10.jen dodávám, že to byl můj první pokus, tak trochu strpení a pokud někdo určí budu jen rád. jedinou jistotu mám u toho posledního :-)))))
Asi bych je určil podle privilegií následovně :
1) V/1
2) VI/1
3) A/1
4) VI/1
5) IV/1
Tady bych upozornil na tvar ocasu. Všimněte si, jak vytvořili kořen ocasu. Dost často byl ryt ručně a pro záhyb použili puncu měsíčku ( většinou z krku ).
Vzhledem k tomu, že se dost často netrefili, tak pak měsíček úplně zaniknul, nebo protnul kořen ocasu, nebo byl různě pootočen atd. ( což bývá někdy popisováno jako varianta, ale myslím si, že se jedná pouze o chybu rytce ). Zde je ten měsíček nádherně vidět.
6) IV - zatím si napiš var. 3+4+4 . Zajímavý kousek sám ho nemám. Pár fotek už mám, ale zatím se mi vyhýbá. Pokud by byl na výměnu, měl bych zájem😆 , ale určitě je to lepší kousek. Pokud není na výměnu, tak ponechat ve sbírce. Nejsou časté ( tedy alespoň v mých končinách )😞
7) III/1
Na určování jsou privilegia asi nejlepší. Podle slovního popisu se většina mincí dá krásně určit. U IV/1 je chybná fotka, takže tu ignoruj.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.