Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Kekule : pěknej úloveček.😋
Ale potřeboval bych poradit s tímto penízkem. Měla by to být klasická Há. III/1, jenom mně mate tvar hlavy. Respektive umístění oka. Je to ta kapka s tečkou na předu čumáku, nebo ta prohlubeń pod korunou ( osobně si myslím, že to je spíš prodloužení čáry, která směřuje k uchu )???
Dolní čelist je jasná. Ta vybíhá šikmo dolů a je překryta prvním malým měsíčkem. Bohužel nemám jinej penízek, který by měl líp vyraženou hlavu, abych si je mohl porovnat.
Pokud někdo máte dobře zachovalou hlavu u tohoto typu, zveřejněte ji, prosím ( možná by nebylo od věci zobrazit malou a velkou hlavu, aby byl vidět rozdíl).
Nepředpokládám, že bych měl takovou kliku, a byla to III. s jazykem ( tedy III/4 )😞
Obrázky:
A ještě jedna trojka... ale trojku s jazykem také nemám😞 😞 😞
[
pavelgregor a ostatní: dnes jsem si pořídil tento penízek. Zaujala mně tloušťka střížku a celkové provedení. Majitel ho měl určený jako Castelin 58, měnová reforma kolem roku 1450. To se mi ale moc nezdá. Poradí někdo? Dodávám, že váha je 0,82g a rozměry 14x15mm. Předem díky
Obrázky:
Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz
Myslím si, že to odpovídá. Ten dvojráz je tak pěkně bouchnutej, že má tváře pěkně nafouklý. Určení odpovídá. Podle Hány III/1 ( velikost hlavy se nedá určit ).
Váha je opravdu trošičku větší ( vpodstatě dvojnásobná proti průměru ), ale u tohohle typu jsou tyhle výkyvy časté. Mám 0,64, 0,76g. Ale ten Tvůj je už trošičku extrém.
Asi se jim nechtělo už dál rozklepávat plech na střížky.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.