Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Okolo mňa zas prešla takáto maličkosť...😉
[
](http://img209.imagevenue.com/img.php?image=40813_Kopie_DSC03646_122_123lo.jpg)
Tuším Osvětim (Slezsko), dnes už dost běžná věc...
(tedy pokud to není něco hodně podobného...)
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Správně🙂 Měl by to být haléř Osvětim, kolem roku 1445, Ko:8682, Frid.:448
Dracek: když je tak běžná, proč za poslední 2 roky byly v sálových aukcích jen 4 kusy (z toho 3 v hodně špatném stavu za 300-460 plus poplatky, ten v lepším za 900+poplatky) a proč byl jak na aukcích Nummusu, tak i ČNS Šumperk označený jako R nebo dokonce RR?
To je jednoduché, před cca 5 lety a více lety to byla velmi vzácná mince, která se téměř neviděla. Pak byla rozchvácen nějaký nález, kde jich bylo evidentně větší množství a najednou byly pravidelně v nabídkách jak na ebay, tak na aukcích v ČR i Polsku. Ta uváděná R, RR je tedy matení kupujících a zneužívání starší situace na trhu. Vídávám je nabízet celkem pravidelně za 250-400Kč(stavem průměrné, tedy nic moc) nebo nepatrně lepší za 500-800Kč a měl jsem možnost koupit i 10-15 kusů najednou. 🙂
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Dracek: to jsem netusil, diky za vysvetleni.. tenhle stal necele 300 vcetne postovneho. Na Aukru jsem ho vickrat nevidel. Kazdopadne je fakt, ze jeste minuly rok na tech aukcich sel v dost udesnych stavech za 300+poplatky, ale je mozne, ze cena jde stale dolu, nez se dostane do sirokeho podvedomi, ze uz nejde o vzacnou minci.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.