Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Máš recht a výbornú postreh, už som tu takúto mincičku ukazoval. Ale teraz mám oveľa väčšiu radosť, určite chápeš...😉
Môže ísť o kruhový peníz z r. 1469-1471 v perlovom kruhu český lev hriva zložená mesiačiky 3+4 ,chvôst rovnako veľký priemer 15.4mm. aééé či je to ten pravý orechový to neviem na 100%.
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Grofik dekuji za snahu pomoci, ale toto je peniz se lvem a ctyrrazem a nikoliv kruhovy peniz. Jejich razba byla ukoncena nekdy kolem roku 1450. Pokud by mel nekdo k dispozici clanek "Prispevek k typologii ceskych penez se lvem a ctyrrazem" uverejneny ve Sborniku num.studii k 75.vyroci narozeni P.Radomerskeho, uvitam jeho pomoc s blizsim urcenim. Dekuji.
Kučera: podle toho článku by byla asi nejblíž varianta IV.1.a ( varianta s malou hlavou ), ale podle následného popisu variant v tabulce mi to nesedí. Ocas je uzavřený a zakončen pravděpodobně chomáčky ( i když zde nevýraznými ). což zase na popis IV. nesedí. Možná by mohlo jít i o typ III.3. Tam mi ale nesedí hlava a zakončení ocasu.
Penízky se čtyřrázem jsem si zatím netrouf určit ani ve své sbírce, protože se mi na ně tak nějak nedostává literatury. Takže to nechávám na později.
Vzhledem k tomu, že mám podobný ( ale v podstatně horší zachovalosti ), tak se ho budu v budoucnu pokoušet taky určit. Takže pak dám případně vidět.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.