Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

Vytvořeno:
16. 2. 2018, 19:36

Na opracovanie nie je vhodný , ale ako vzorka do vitrínky ujde.

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

jezevec

Uživatel

Zaregistrován:
27. 4. 2014

Vytvořeno:
16. 2. 2018, 20:50

Grofiku, není to trochu ukvapený závěr? 😉 Já myslím že by z toho určitě něco vybrousit šlo... neříkám že zrovna tohle, ale některý opály i s matrixem náhodou vypadají moc dobře: http://www.innagem.com/oregonopal/
... jednu z nich rovnou přidávám 😲

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

jezevec74@gmail.com

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

Vytvořeno:
17. 2. 2018, 09:03

to jezevče , mne to ukazuje na pc. cca štyri praskliny ,
čiže po brúsení sa to hodne zmenší , moja úvaha ; nech je väčšia vzorka ako nejaké opracované mini vzorky ...
Nakoniec je na majiteľovi ako naloží ...

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

Vytvořeno:
17. 2. 2018, 09:04

Grofiku, není to trochu ukvapený závěr? 😉 Já myslím že by z toho určitě něco vybrousit šlo... neříkám že zrovna tohle, ale některý opály i s matrixem náhodou vypadají moc dobře: http://www.innagem.com/oregonopal/ ... jednu z nich rovnou přidávám 😲 Obrázky: ...

Apropo ; ten opálik ti hovorí Pane ???😲 🙄

jezevec

Uživatel

Zaregistrován:
27. 4. 2014

Vytvořeno:
17. 2. 2018, 09:50

Ne, to bohužel nehovorí 😆 Dal jsem ho sem, že se mi líbí, je to první fotka z toho odkazu...
Co se toho slonova opálu týče, já tam právě žádný zásadní praskliny nevidím 😕 Možná jedna úplně nahoře, ale i to je otázka ... ale z týhle fotky je to fakt spíš věštění a jak píšeš, je to stejně jeho věc. Mě jen přišlo trochu blbý hned říct, že je vlastně k ničemu ... navíc mě se tak rozhodně nezdá 😉

jezevec74@gmail.com

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

Vytvořeno:
17. 2. 2018, 19:31

Hlava kameňa má cca tri praskliny a spodok pokiaľ pozorne pozeráš prasklina v polovici hrúbky kameňa , teda podľa toho čo vidím ja vo svojom pc...
Opalizácia celkom v pohode , možno pokiaľ sa rozhodne majiteľ opracovať opál, praskliny nebudú hlboké , ale len povrchové ???🙄
Zasa škoda z celkom peknej vzorky po opracovaní mať len 20 % , ale už sme sa zhodli , my nie sme majitelia opáliku.😉

jezevec

Uživatel

Zaregistrován:
27. 4. 2014

Vytvořeno:
17. 2. 2018, 21:25

No, z týhle fotky dobrej odhad, to bych já neuměl 😉

jezevec74@gmail.com

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

Vytvořeno:
17. 2. 2018, 21:31

No, z týhle fotky dobrej odhad, to bych já neuměl 😉

V geológii viac tápem 😞 gemológia mi viac ide , ale zasa je môj super koníček...

Kua ,ale už aj stál penez...😉

opal

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2016

Vytvořeno:
18. 2. 2018, 09:31

Kua ,ale už aj stál penez...😉
Hlavně to nesčítat. Jeden měsíc, druhý, třetí .... Pak ty náklady vypadají líp😃
Jezevče, až postavíš ten fecetér, prosím zkus spočítat hodiny. A počítají se i hodiny přemýšlení a plánování.😃 Já mám obě ruce levé, tak ho stavět nebudu. Ale zajímalo by mě to.

jezevec

Uživatel

Zaregistrován:
27. 4. 2014

Vytvořeno:
18. 2. 2018, 10:13

opal napsal/a:

... Jezevče, až postavíš ten fecetér, prosím zkus spočítat hodiny. A počítají se i hodiny přemýšlení a plánování.😃 Já mám obě ruce levé, tak ho stavět nebudu. Ale zajímalo by mě to.

Mě se nejlíp přemýšlí na záchodě, mám to taky počítat? 😉
Hele já vim, že když všechen ten čas sečteš a započítáš do toho každej prd, co na tom člověk udělá, tak je otázka, jestli se to vyplatí a mnohdy se to fakt nevyplatí... ale mě to i baví dělat😉 Navíc ten originál skutečně předraženej je, na tuhle cenu se určitě nedostanu 😉

jezevec74@gmail.com

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.