Dobry den prosim si vrece opalu typu 1 o vahe 2000 karatov .... Nech sa paci pane. Pridem domov a vo vreci 60% andezitu. A zo 40% suroveho opalu mi zostane po spracovani 30%. Jasne ... az na to ze internet je studnica mudrosti kde tych 30% za nieco stoji a 70% mozem splachnut do zachodu.
Aj keby mi retard napisal na internete ze SiO2 impregnovane plastom ze to je synteticky opal mu mam verit? Iste hlupak by mu uveril, ten kto sa ale vyzna by povedal cosi ine ...
Obrázky:
Cize toto je 700 ct opal ... 😁 😲 🙄 😆
Prosim vas zacnite konecne pouzivat mozog vazeni, pretoze za chvilu tu da niekto vrecko strku a napise pod to ze to vazi 20 000 ct!
Coz mne moze byt jedno, blby zakaznik dobry zakaznik, ... aj salonka vypada zvonku dobre, ale vo vnutri moze byt ako cukrik tak ak kocka z lega co vam tam dalo vase dieta aby zachovalo objem a vy ste si mysleli ze vam nevyziera sladkosti zo stromceka ...
Obrázky:
http://geologycafe.com/gems/pdf/Ch6.pdf
Gemstone rough may be sold by the ounce, pound, gram, or kilogram, and sometimes by the metric carat. Most cut gemstones are sold by the metric carat (0.2 gm per carat; adopted in 1907). Older publications may not use the metric carat, so the values reported may vary by age and region of the world.
sometimes by the metric carat ... SOMETIMES ... cize ked sometimes tak sa aspon ubezpecim ze predavam priblizne chemicky homogennu masu a teda v pripade opalu vylucne opal typu 1
Predavat pofiderne zmesy opalu a sutra alebo opalu a zivice pripadne inej nahradky a slavnostne pritom pisat karaty je proste kravina. A najlepsie je sa karatom vyhnut a pouzit ich vyslovene vtedy ked mam konkretny druh draheho kamena vybruseny do konkretneho vybrusu.
Takto su dokonca stavane a online kalkulacky ... neviem si predstavit ze do nej nadefinujem mineralogicku vzorku opalu s andezitom z Dubnika (t.j. surovy opal+surovy suter).
Nevravím, že to nemá logiku čo píšete.
Áno aj podľa mňa by mala byť vzorka skôr určovaná percentuálnom množstve zastúpeného opálu, ale nie je to možné podľa môjho názoru presne odhadnúť.
Predpokladám, že majiteľ vzorky, ktorý vzorku vystavuje, ako aj ten čo ju pozerá, rozumie tomu čo je opál a čo materská hornina. To isté, platí aj pre triplet či dublet. Označenie sa používa v ct. Označenie je len vecou dohody. Či dáte 1g, alebo 5ct myslím, že je to jedno. Je to vyjadrenie hmotnosti. Mňa to osobne neirituje.
Power, trošku slušnosti by ti nezaškodilo. Hodne korenisto je hlavne na Šimonke, však. Dúfam, že zberatelia minerálov sa zasadia o ochranu podzemia aj na Šimonke, ktorá je značne devastovaná a ničená neoprávnenými osobami. Je rozdiel hľadať opál vo voľnej prírode a tešiť sa nájdenej vzorke minerálu, oproti devastácii banských diel. Myslím, že mi dáte za pravdu, keď poviem, že DEDIČSTVO si máme chrániť a zveľaďovať a nie ničiť.
devastácia banských diel. je to len diera v zemi.či tam kopú baníci alebo hladači pokladov je myslím rovnaké až na to riziko.ked si to tak otočím,tak v podstate aj vy tým že dolujete na Libanke ničíte banské dielo😃
pozrite sa na taký Habachtal-Rakúsko. ludia tam môžu kopať kdekolvek či už v potoku,na svahoch alebo haldách,jedine do bane nie je prístup kedže sa tam ešte doluje. na Slovensku sa ideme zblázniť ked niekto hrabe na halde. to isté sa týka Povrazníka,miesto aby starosta dal vyberať denné poplatky za kopanie a zviditelnil obec,tak radšej zahrnul celú jamu a teraz hladači kopú kade tade po chotári a takto to mohol mať pod dozorom. na SK je to tak,že ked nie ja ,tak nikto druhý.už len čakám kedy niektorý blbec zakáže ryžovanie zlata na potokoch lebo "devastujete" potok
Vážení páni, mám taký pocit, že tomu prd rozumiete. Škoda tu niečo vôbec o opáloch a baniach uvádzať, nakoľko všetko okamžite zhovädíte. Ste nervózni, že sa nedá kradnúť? Nevadí. Ak raz pochopíte základne pojmy napr. čo je dobývací priestor, chránené územie, POPD /plán otvárky a prípravy dobývania/ a čo je zber a čo je ťažba, tak sa tu ešte na stránku vrátim. Zatiaľ to nemá zmysel. Apropo CACO, najprv uvažovať a potom písať by bolo vhodnejšie. Pre Vás je diera jak diera? Hmmmmmm😃
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.