Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

Vytvořeno:
23. 12. 2010, 13:05

Určite mi nejde o chválenie, len som chcel ponúknuť pre serióznych zberateľov minerálov niektoré kúsky z mojej dlhoročnej zbierky a poukázať na krásu kameňov z tohto medzinárodne nedoceneného a zabudnutého náleziska...

Medzinárodne je docenenné nálezisko Dubník ( nebyť Talianských nadčenov ktorý zaplatili vydanie knihy o Dubníckom opále od Antiky po súčastnosť) tak našinec neurobí nič zmyslu plné pre jeho propagáciu,teda mimo občasnej ponuky nejakej vzorky na niektorom webe.

Neber te to prosím ako invektívu voči Vám -nepoznám Vás.

Sledujem niekoľko ročné boje dvoch skupín o konmerčné ovládnutie Dubníka,
apropo tie "špinavosti a ohovárania "medzi sebou a na verejnosti brrrr. hrôza.

Preto ja si radšej pre klienta kúpim opál z Austrálie,Mexika prípadne z Kene a mám to 100% košér.😉
Dubník poznám , chodieval som na hríby na Sigord,Zlatú Baňu atd. dokonca som aj fáral do podzemia ,je to pekný kraj ,ale "slovač je slovač".👿 😃

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Minex

Uživatel

Zaregistrován:
21. 12. 2010

Vytvořeno:
23. 12. 2010, 13:52

Určite s týmto názorom súhlasím. Vďaka slovenskej tvrdohlavosti chátra najstaršie nálezisko opálov na svete a to čo by v iných krajinách prekvitalo buď ako banský skanzen alebo ako funkčná baňa na opál na Slovensku čoraz viac ohlodáva zub času. Nepatrím ani do jednej zo zmienených skupín a myslím si že čím skor sa tento spor vyrieši, tým lepšie pre Dubník. A dovtedy žiadne 100% košér opály nebudú, preto som načrel do svojej zbierky, kedže viem že sa určite nájde záujemca ktorý do svojej zbierky zháňa tieto neobyčajné kamene, problémom je len spárovanie ponuky a dopytu...

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

Vytvořeno:
23. 12. 2010, 14:17

Na druhú stranu pokiaľ niekto zajde do Budapešti tam stále propagujú opál z Dubníka ako ich narodné bohatstvo a nalezisko tak tiež.🙄

Pri prehliadke múzea a odbornom výklade sa nedá pousmiať ; stačí pokiaľ je človek znalý odbornej problematiky a trochu zemepisu --- musí sa zákonite dostať do sporu.😆 😉

Profilový obrázek
Koiko Tomio

Uživatel

Zaregistrován:
18. 11. 2009

Vytvořeno:
23. 12. 2010, 16:09

Na druhú stranu pokiaľ niekto zajde do Budapešti tam stále propagujú opál z Dubníka ako ich narodné bohatstvo a nalezisko tak tiež.🙄 Pri prehliadke múzea a odbornom výklade sa nedá pousmiať ; stačí pokiaľ je človek znalý odbornej problematiky a trochu zemepisu --- musí sa zákonite dostať do sporu.😆 😉

Nevím, četl jsem, že kdyby se na Slovensku neplatilo € , tak už tam jsou forinty ......... Poměrně často také v poslední době slýchávám "severné Uhorsko"
ale to ber grofik jen jako rýpnutí

tocomabyt

Uživatel

Zaregistrován:
30. 9. 2010

Vytvořeno:
23. 12. 2010, 16:58

Nevím, četl jsem, že kdyby se na Slovensku neplatilo € , tak už tam jsou forinty ......... Poměrně často také v poslední době slýchávám "severné Uhorsko"

ved pockaj, jano ten ti da az to tu uvidi
😃

jacisin76@yahoo.com

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

Vytvořeno:
24. 12. 2010, 06:58

Koiko Tomio napsal/a:

Koiko Tomio; musím opraviť pomenovanie- horné Uhorsko.😉 Na trhoch nech ľudia berú aj forinty 😆
Poliaci nie sú členovia menovej únie ,aééééé € čiky berú čím viac tým lepšie.😈

Profilový obrázek
Koiko Tomio

Uživatel

Zaregistrován:
18. 11. 2009

Vytvořeno:
24. 12. 2010, 08:59

:lol: njn, nevybereš si.... u mě to je zase sudety, nebo deutscheostereich ?!

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

Vytvořeno:
24. 12. 2010, 13:10

Pre také príležitosti sa pridržam svôjho motta.😃

opalking

Uživatel

Zaregistrován:
16. 8. 2011

Vytvořeno:
16. 8. 2011, 11:38

A new book is coming soon 🙂 . I will keep you informed!

Garret

Uživatel

Zaregistrován:
10. 7. 2011

Vytvořeno:
16. 8. 2011, 12:23

To Grofik, na kolik by asi přibližně vyšel ten opál na druhém fotu? Kameny sice nesbírám ale tenhle je úžasný.

Vždycky je třeba obětovat něco, co chceme, kvůli něčemu, co chceme ještě více...

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.