Moderátoři: smith, Koniáš

worvan

Uživatel

Zaregistrován:
18. 2. 2014

Vytvořeno:
18. 2. 2014, 15:28

Australské opály jsou nádherné, ty etiopské jsem si však oblíbila díky čistotě a nádherné barvoměně, ale všechny jsou nádherné. Mezi pár maličkými kamínky, co včera dorazily, byl i tento australský boulder opál z Coober Pedy. Viděla jsem z nich broušené kuličky, kde ty světélkující žilky vypadaly velmi působivě, svítily úžasnámi barvami a tím, jak jsou nepravidelné na kulatém povrchu, vypadaly úchvatně. Zajímavé také je, že konkrétně tyto se nachází v jílu v konkrecích, které mohly vzniknout i díky organickým pozůstatkům, jako např. zkamenělé kosti a pod. V jednom krásném dokumentu o Austral. opálech dokonce ukazovali objevenou kostru, kde všechny kosti a obratle byly nádherně prorostlé právě opálem. Cena samozřejmě neskutečně vysoká...😉

etiopske sa na dubnicke cristal opaly ani zdaleka nechytaju ked pojdes okolo po ozvy sa ukazem ti 60 cts crystal patern broad flash a tak uvydis co je opal😃

worvan

Uživatel

Zaregistrován:
18. 2. 2014

Vytvořeno:
18. 2. 2014, 15:33

..koukám, že v drahých opálech to nějak vázne... tak zase já... neříkejte, že nikdo nemáte tak nádherný kámen, jako je drahý opál... pochlubte se také, nebo to tu přejmenuji na můj web... (etiopské) Obrázky: ...

fod to na ciernej podlozke lepsie vynikne farba aj ked tie etiopske su nic moc ako aj kvalitou tak aj farbohrou strasne vela vody nizka trvacnost

worvan

Uživatel

Zaregistrován:
18. 2. 2014

Vytvořeno:
18. 2. 2014, 15:35

tocomabyt napsal/a:

opalhunter:
namiesto ct daj radsej rozmery. (ten certov zub vyzera dobre).
pekne su, z dubnika ked nejdes naprazdno tak urcite potesi.
akurat sa to neda fotit..
to treba pootacat v ruke.

Obrázky: ako nic v zlom ale toto by som ani do kvetinaca nezobral😃

Obrázek vložený uživatelem

gorila

Uživatel

Zaregistrován:
27. 12. 2010

Vytvořeno:
18. 2. 2014, 19:44

Hlavně by se měl vzdělat v používání interpunkčních znamének.

Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.

korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

Vytvořeno:
18. 2. 2014, 19:55

Worvan postupně:

kvalitny opal ti nezbelavie a nemusis ho natierat mam toho doma tonu - Záleží na druhu drahého opálu. Např. etiopské jsou převažující hydrofány, což znamená, že reagují na přísun vody více- po nasátí jsou čiré, po vyschnutí sbělají. Ve vhodných a nevhodných podmínkách se však chovají všechny opály podobně. Jak již bylo naznačeno, ideální pro jejich uchování je prostředí, kde je relativně vlhko. (tu tonu bych chtěla vidět, ale klidně můžeš poslat i mně domů 😉 )

etiopske su nic moc ako aj kvalitou tak aj farbohrou strasne vela vody nizka trvacnost V podstatě jsi potvrdil, co jsem psala výše, až na tu barvohru. Nevím, kolik jsi jich měl doma, ale tvrdím, že Etiopské svou barvoměnou za Dubnickými v ničem nezaostávají- mluvím o kamenech vysoké kvality. Jinak je to kus od kusu- navštiv téma "naleziště drahých opálů ve světě" je tam pár velmi kvalitních kamenů ve vysoké kvalitě, i když bohužel samé menší vzorky. Co se týká tvrdosti, dubnické by neměly být tak citlivé na vodu, jsou tedy kvalitnější, s tím souhlas, ale o tom to také je- proto je surovina dražší, než u etiopských.

korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

Vytvořeno:
18. 2. 2014, 19:59

Vita- supr kámen!!!

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

Vytvořeno:
20. 2. 2014, 09:25

to Worvan ; tieto témy sú na normálnu diskusiu, na nesúhlasné stanoviská jednotlivých dopisovateľov máme univerzálnu tlacháreň.

Demokracia je kolektívne dodržiavanie pravidiel.😉

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Dargor6

Uživatel

Zaregistrován:
14. 11. 2013

Vytvořeno:
15. 12. 2015, 13:24

vyrobiť napríklad takú opálovú súpravu ´je to iná káva. pri tej kvalite opálu môže použiť aj 18ct zlato ,prípadne platinu. Obrázky: ...

Postupne preluskávam celé vlákno a keďže dubnícky opál mám moc rada, prečítala som poctivo od začiatku do konca. Myslím, že stále opakovanie rovnakých typov šperkov ako tu na obrázku sa tiež zasluhuje o to, že ľudia o tieto šperky moc záujem neprejavujú. Stačí dať do googlu šperk z opálu a stále to isté dokola. Nestačí len drahý kameň a drahý kov, ale aj nadanie a fantázia tvorivého šperkára. V zlatníctvach ponuka viac než biedna, kreativita na bode nula...

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

Vytvořeno:
15. 12. 2015, 13:39

Vec vkusu .😉

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Dargor6

Uživatel

Zaregistrován:
14. 11. 2013

Vytvořeno:
15. 12. 2015, 13:45

Určite áno:-) Ale aj na burzách sa stretávam s množstvom ľudí, ktorí sa sťažujú, že si nemôžu zohnať človeka, ktorý im spraví ozaj jedinečný šperk. Našťastie už pár takých aj v SR je.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.