Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Faleristika » Dotaz - Řád rudé zástavy

Vykupminci.cz
Numisargo

Dotaz - Řád rudé zástavy

Moderátoři: Altmann, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Pánové pěknou nedeli přeji. Rád bych se vás zeptal na něco ohledně Řádu rudé zástavy. Nikde jsem se nedočetl a nedohledal, kolik jich bylo uděleno. Ani orientačně. Co jsem koukal po internetu, našel jsem nějaké nejvyšší číslo / ale jen zběžné hledání / kolem 1100. Nemá někdo ponětí kolik jich bylo reálně uděleno? Vím že např. u vyznamenání Za statečnost jich bylo uděleno kolem 1500, ale reálně seženete i s čísly kolem 2-3000. A tím bych i navázal - jdou ďohledat jména vojáků, kterým byl ŘRZ udělen? Ptal jsem se na Pražském hradě, tam mi řekli, že u nich ne ať zkusím VUA nebo NA. Abych nepsal na všechny strany budu rád za každou radu. Díky moc všem.
Moderátor
NO, zkuste to, nebudete ani první ani poslední. Každá organizace Vám poradí a budete se stále točit bez výsledku. Při hurá akcích v roce 1990 se zničilo více dokladů, bohužel duté hlavy vše, kde byl nápis socialistická republika s radostnými výkřiky zničili. Dokonce se ani nerozkradli, prostě zmizeli.
Jinak ty medaile Za statečnost ČSSR s vysokými číslo, to jsou "skladové kusy".Nebo neudělené origo.
_______________
Registrovaný uživatel
Ano s těma statečnostma vím. Zajíma mě, zda zda i ŘRZ byl vyroben v tisícich a udělen zlomek, nebo zda co jsou občas v nabídce jsou udělené kusy. Myslíte teda, že to je nedohledatelné? Z hradu mi ještě řekli, že oni by něco našli podle jména, zda ji dotyčný dostal, ale podle čísla nemají evidenci. Nevíte teda ani kolik jich mohlo být uděleno? díky moc.
Moderátor
Počkejte, zda sem nepřijde p. Ondraš, nebo Mikuláš, nebo Luasík oni se specializují.
_______________
Registrovaný uživatel
Zdravím,je to na dlhú debatu.Skrátim.Najpresnejšie by odpovedal ten,kto má udelený rad z roku 1989 s preukazom.Ja som mal udelený pplk.J.H.,ktorý ho neobdržal iba za účasť v 2.sv.vojne,kde bol príslušníkom 2.Parabrigády a potom vrchným zbrojmajstrom 1.Čs.armádneho zboru,ale aj za servis delostreleckej techniky počas jeho pôsobenia v Afganistane.Ten mu bol udelený v r. 1985 a mal č.460.O pplk.J.H. som uverejnil článok v Ročenke odbojára z r.2006.Rad ja s inými oceneniami už nevlastním,lebo okrem toho mám 2,jeden s č.234 s dekrétom udelený rumunskému generálovi v r.1970 a druhý bez dokladu č.265 udelený gen.por. J.K.,ktorého som poznal veľmi dobre osobne,nakoľko ten pravidelne navštevoval stretnutia zberateľov v DA v Trenčíne.Osobne si myslím,že počet udelených radov Červenej zástavy nepresiahol 500.Išlo o veľmi vzácne udeľovaný rad.Napr.Ani ministrovi NO M.V.rad nebol udelený.Veľa ich udelil hlavne prezident L.S. v rokoch 1969-1972,ale v r.1979 bolo uskutočnené iba jedno udelenie.Pre ilustráciu pripájam fotky radu aj s dokladom.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Žiaľ,mám už iný notebook nakoľko predchádzajúci mi vypovedal a v ňom som mal presné počty vyznamenaní,ktoré odpredala KPR firme Aurea-Roman Veselý v r.2006.Pamätám si,že napr. Medailí Komenského boli iba 4,ale Radov prace a Rudej zástavy bolo niekoľko stoviek kusov,vyznamenania Za statečnost cca 2000.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Faleristika » Dotaz - Řád rudé zástavy

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1