Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith
Zaregistrován
27. 12. 2010
Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.
Zaregistrován
4. 11. 2015
Dobry den, potrebujem poradit so znackou tejto starej vazy. Je vyrobena tušim z akehosi mliecneho skla alebo porcelanu. Povodne bola bohato zdobena zlatym dekorom z ktoreho su na celom povrchu zretelne stopy. Vaza je dalej zdobena farebnou rucnou malbou. Na spodku vazy je monogram alebo znacka tovarne. Vazu som kupila na ludovej aukcii vo Svedsku za cca 7 eur. Kde najcastejsie predavaju ceske a nemecke starozitne kusky ale najdu sa aj japonske a cinske. Takze si myslim ze vaza bude najskor z niektorych z tychto statov. Za kazdu jednu pomoc hoci aj nepatrnu vam budem velmi vdacna.
Obrázky:
Zaregistrován
4. 11. 2015
janbec napsal/a:
Dobrý den, poradil by mi někdo s původem, případně přibližnou hodnotu? Předem děkuji za pomoc.
Obrázky:
Carl Scheidig - Gräfenthal.
Zaregistrován
23. 10. 2018
Dobrý den, po delší době bych vás chtěl požádat o určení značky porcelánu a případného stáří. Na značce lze přečíst AUSTRIA následně "koruna" a pak písmena HUB, pokud čtu správně. Nicméně se mi nepodařilo nic o této značce najít.
Dál bych se rád zeptal, zda by dalo určit přibližné stáří - období upomínkové dózy Burchtheater Wien.
Děkuji
Obrázky:
Zaregistrován
29. 11. 2020
Našel jsem popsáno jako Hanusch und Bernhardt mezi lety 1916-1918. Zkřížená kladívka odkazují nejspíš k Hornímu Slavkovu.
Co se týká divadla, Semperova budova je nová, používala se od 1888. A K.K. byla do roku 1918, takže to je rámec vzniku.
Zaregistrován
23. 10. 2018
nataradza napsal/a:
děkuji moc , to spojení HUB (Hanusch und Bernardt) by mne nenapadlo.
Zaregistrován
23. 10. 2018
nataradza napsal/a:
děkuji moc , to spojení HUB (Hanusch und Bernardt) by mne nenapadlo.
Zaregistrován
21. 5. 2022
Dobrý den, prosím, rozluštil by někdo původ této nádobky (pravděpodobně měla víčko). Děkuji.
Obrázky:
Zaregistrován
23. 10. 2018
Dobré dopoledne, mohl bych ještě požádat o určení přibližného stáří porcelánu zn. Vídeň dle přiložených fotografií. Jedná se bílý porcelán s figurální malbou. Děkuji
Obrázky:
Zaregistrován
23. 10. 2018
Ještě jeden dotaz si dovolím, po stěhování zůstaly v bytě ještě tyto porcelánové - keramické figurky. Není na nich žádné značení. Může se jednat o něco zajímavého či se jedná o nějaké "pouťové" zboží? Děkuji
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.