Moderátoři: smith, babygulka, regula_jan, kolo101
Zaregistrován
25. 8. 2010
V papíře jako ve známkách to vím (blbý nejsem a něco jsem sbíral) ale dopisnice apod... že by i v nich byly průsvitky to jsem nevěděl (na to jsem katalog neměl ani jsem to nikdy nezjišťoval a nesbíral). Jinak budeš moc hodný, nijak to nespěchá jen jsem se chtěl ujistit , že to není falzum ... Měl jsem doma 1fi PČ1919 (cervena cislice) ... falzum ... hned to likviduju...😃 .............
Zaregistrován
21. 7. 2007
Myslel jsem to tak, že v té době byla průsvitka běžná v jakémkoliv papíře (psacím, pro výrobu obálek apod.). U dopisnic to až tak běžné není, dopisnice RU tuším nemají průsvitky vůbec (ale třeba u dopisnic Německa jsou celkem běžné).
Zaregistrován
21. 7. 2007
Známka existuje i na obálkách; až do roku 1899 se k výrobě obálek používal papír s průsvitkou "BRIEFCOUVERT". Uvedená známka je tedy vystřižená z obálky.
Zaregistrován
25. 8. 2010
Děkuju moc chlape😮)
Zaregistrován
25. 8. 2010
Ještě bych se zde chtěl zeptat má tu někdo specializovaný katalog Lichnštejnska ?? Snad tím neporuším autorská práva nebo něco takového když případně toho dotyčného poprosím o nějaké ilustrační foto právě k razítkům (Vaduz, Triesen, Nendeln, Balzers a Schann). Jelikož vůbec netuším kolik stran z toho katalogu je věnováno kombinaci těchto razítek s RU materiálem. A asik by bylo zbytečné kupovat katalog jen tak naslepo kvůli pár stránkám. Kdyby tomu tak nebylo klidně mě vyveďte z omylu. Ještě pokud by ste někdo vlastnili nějakou literaturu v PC formě vztahující se k této tématice , rád bych vás také poprosil. Zatím jsem ale nic takového nenašel a Michel odkazuje pouze na tento katalog (Michel-Schweiz-Liechtenstein-Katalog). Děkuji moc ... Snad tím nikoho nepohorším.
Zaregistrován
21. 7. 2007
Bohužel Michla jsem zapůjčil, takže momentálně nemohu sloužit. Ještě existuje speciál Zumstein.
Zaregistrován
25. 8. 2010
Nevadí dejvy , když si náhodou někdy vzpomeneš🙂 ... Tak jak to tady pozoruji, budeš asik velký fajnšmekr ve filatelii🙂 .
Zaregistrován
21. 7. 2007
Ani ne😆.
Zaregistrován
27. 3. 2009
To Pivrlec :
Bohužel mám doma jen speciál Michel z roku 1980. K počátkům jejich pošty tam jsou tyto údaje : viz obr.
Na tuto oblast jsem si zatím nic novějšího nepořizoval. Určitě se tu najde někdo, kdo bude mít novější materiály a bude tam i něco víc. Nevím...
Obrázky:
Zaregistrován
21. 7. 2007
Pokud si pamatuji, tyto stránky se v podstatě dodnes nezměnily.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.