Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith
Po roce 1967 ? Překlep. že ano pane kolego ?😃
To neva bylo mi to jasné a teď ke znaku. PRVNÍ indicie, že by to nemusel být přímo ten hlavní znak RU. Státní znak, používaný už jako znak Rakouského císařství od roku 1815, tvořil černý třikrát korunovaný orel ... žádné koruny nevidím ... Študujte dál milí študenti určo na to přijdeme ... odkaz https://cs.wikipedia.org/wiki/Státní_znak_Rakouska-Uherska#St.C3.A1tn.C3.AD_znaky_.281867.E2.80.931915.29
Pánové to byla noblesní doba. Pekař, který dodával císařskému domu houstičky si takový či podobný znak dal na svůj dům a byl tam nápis asi tohoto znění: Císařský a královský dodavatel. Předpokládám, že každý z Vás ve Vídni byl nebo tam pojede a tak pro zajímavost se dívejte i na takové libůstky. Já tu dobu pochopitelně mám rád a tak se na mně proto nezlobte.
Dodatek:
Vše co by chtěl pan kolega Lachtan vědět je právě v tom odkazu co jsem vložil výše. Je to kousek dějepisu v tom jsem vynikal a v matice propadal.
Ladislavaliev@atlas.cz
Já vííím Altmanne. Teď takové sběratelské podvědomí, které jste právě probudil tou zmínkou o pekaři.... Nevím, ale mám pocit, že jsem viděl podobnou smaltovanou ceduli, která se týkala prodeje CK TABÁKU a byla tam podobná orlice, třeba ta pavéza na prsou orlice může být znak výrobce nějakého produktu (ne nutně tabákové firmy)... není to třeba stopa ?
A teď jsem si vzpoměl, že jsem před 20ti lety narazil na podobnou orlici z mosazi vysoká byla cca do 50 cm, měla uražené pravý pařát s jablkem, tak jsem si ji nevzal. Podle sdělení majitele šlo o orlici zachráněnou ze železníční zastávky, takže se vztahovala k dopravě... jestli jsem nějakým způsobem přispěl k určení budu rád, teď budu sledovat k čemu se nakonec doberete přátelé a rád se poučím.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.