Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Misak33

Moderátor

Zaregistrován
23. 12. 2009

#31 - 23. 7. 2012, 11:25

Waluigi, kdyz ze jedes na ten tabor?😃

Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/

jv64

Moderátor

Zaregistrován
15. 5. 2009

#32 - 23. 7. 2012, 12:42

Bigger: Téma je opravdu zajímavé, obojí chce dělat souběžně, teorii i shromažďování materiálu. Začal bych tím, že prostuduji základní tuzemská periodika : Věstník Nsčs, Časopis num.spol.českosl., Num.sborník, Num.listy. Kromě sborníku (jestli se nemýlím) je k nim k dispozici rejstřík, zpracovaný dr.Šimkem. Udělat si podle rejstříku výtah článků, které vypadají, že by se tam dalo něco k tématu vystopovat. No a pak je jednoduše postupně studovat. A taky samozřejmě příslušné monografie ke grošovému období. U řady článků se narazí na další odkazy a citace, jistě stojí za to nevynechat třeba Wiadomosci numizmatyczne, sborníky z konferencí atd. No a pak se lze psutit do bádání, jak to vypadalo v okolních zemích v téže době. Zajímavé, jak často člověk zjistí, že objevuje již objevené. (Při vší úctě, bude to časově trochu jinak, než se domnívá Evropa1). Ale stojí to za to, i kdyby příspěvkem k tématu bylo jen doplnění pár dosud nepopsaných exemplářů a už jen zpracování soupisu dosavadních článků k jakémukoli tématu je záslužné. Jedno zajímavé dobové falzum Jana tady kdysi vystavil i kekule, k němu bych měl někde založeno pár nálezových údajů k doplnění.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#33 - 23. 7. 2012, 14:04

To jv64.
Moje zamyšlení směřovalo hlavně k získávání kontaktů, jako k nejnáročnějšímu z pohledu časového horizontu.
Jestli se mohu zmínit o obdobích, o kterých mám přehled, pak jistě hodně informací dostaneme z nejrůznější literatury, ale když si položíme otázku, jestli v ní jsou všechny, s určitostí mohu napsat, že nikoli. Pak nastupují kontakty, které člověk získá po mnoha letech seriozního chování se k ostatním sběratelům, kdy se mu otevírají sbírky, které jsou například budované několik generací a uvidí zde mince, které nikde neměl šanci vidět, ani neměl šanci si uvědomit, že vůbec existují, protože nikde nejsou popsané a nevlastní je ani velká muzea. Od těchto sběratelů může získat další kontakty, kdy se dostane k minci, která byla kdysi někde dražená, ale většina již neví, kdo ji dnes vlastní. To jsou neocenitelné informace, které nám mohou hodně pomoci, které nikde v literatuře nenajdeme a bez kterých by bylo každé naše snažení ochuzené a neúplné. Bohužel někteří sběratelé nedovolí tyto informace zveřejnit, i když mají daná témata zpracovaná, ale neblahé skutečnosti při dřívějším publikování je otrávili natolik, že se se svou radostí nechtějí dělit.
Proto já ze své skušenosti zastávám kombinaci odborné literatury a přístupu k dlouholetému sběratelskému přehledu, za zásadní.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

jv64

Moderátor

Zaregistrován
15. 5. 2009

#34 - 23. 7. 2012, 14:20

Evropa1: takto napsáno - úplná shoda

taho

Uživatel

Zaregistrován
7. 2. 2011

#35 - 23. 7. 2012, 18:50

Evropa1 - naprostá shoda s vašimi zkušenostmi. Nejezdím po Evropě, protože sbírám naší zemi od roku 1918 a běžné "stolní" medaile související s tímto obdobím. Jen díky chození, ptaní a důvěry jsem mohl pár věcí vidět a některé zařadit do své sbírky. Teď jsem si vlastně uvědomil, že znám sběratele falz.
Zkusím ho kontaktovat a zeptat se, které období vlastní (na podzim, až začnou burzy).

Ritter

Uživatel

Zaregistrován
7. 4. 2012

#36 - 24. 7. 2012, 09:17

asi polák jen tak jsem ho koupil na aukru líbila se mě ta tlama

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Dracek

Uživatel

Zaregistrován
6. 11. 2008

#37 - 24. 7. 2012, 09:22

ano, polská napodobenina...

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Archypov

Moderátor

Zaregistrován
10. 6. 2006

#38 - 24. 7. 2012, 09:32

Týmito poľskými napodobeninami je zaplavené české, aj poľské Aukro. Ešteže je to naozaj tak hrubo prevedené, toto dokáže oklamať len úplného začiatočníka.

maci

Uživatel

Zaregistrován
31. 7. 2008

#39 - 2. 10. 2012, 18:09

Zdravím.
Zháňam foto alebo fotky medených plechov - plátov, používaných k výrobe mincí /vzniklé rozklepaním cánov/ - z vládnej mincovne alebo aj z falzifikátorských dielní.
Prípadne link na internet, kde by som niečo podobné našiel / hľadal som, ale nepodarilo sa mi nič konkrétného objaviť.
Vopred Ďakujem.
e-mail.: jan.macko@seznam.cz

korunka

Uživatel

Zaregistrován
28. 6. 2008

#40 - 2. 10. 2012, 18:35

..pamatuji si, že se občas jako zajímavost objevovaly i na Aukru... (ty falzifikátorské)

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.