mám rakouskou znáku nom.hod 3S s vyobrazením jakési svaté ženy s korunou na hlavě,okoloní je z obou stran několik se modlících lidí,na klíně má dítě...ted o co mi jde:každá rakouská známka má nápis -Republik Osterreich,tato -Rebvublik Osterreich,rozdál je v písmenu U-je tam V
zná někdo tuto známku,pakliže ano zná i důvod tohoto?...díky
asi jsem si zamanul nějakou blbost,ale nejde mi to do kebule....-)
Je to pravděpodobně známka Mi 1238 z roku 1967. Je to celkem běžné, podobně je toto písmo použito ve stejném roce u známky Mi 1252, později pak třeba Mi 1539, 1580, 1583, 1628, 1637 nebo 1643.
Není to nic zvláštního, je to pouze otázka použitého písma na známce. Některé druhy písma totiž mají znak pro písmeno "U" takový, že je ve tvaru písmena "V". Zdeněk jako tiskař jistě potvrdí.
Tak ještě jednou - na známce je napsáno "Repvblik". Proč, to jsem se snažil vysvětlit v příspěvku 3. V příspěvku 5 jsem reagoval na příspěvek 4, kde je uvedeno (stejně jako v původním dotaze) "Rebvublik", což na známce, a předpokládám, že i v katalogu, není. Je to překlep autora a zdůraznil jsem ho právě proto, že se jedná o slovo, na které se ptá, i když jsem to neuvedl u původní odpovědi, ale až po reakci brauna viktora (4). OK?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.