Zaregistrován
12. 1. 2010
Vahove to souhlasi, ale otazka je proc a kde je v tom pripade kontramarka🙂
Me prijde, ze okrajeny je, i z toho mala co je na hrane na fotce videt. A kdyz si clovek vezme v uvahu tvar okraje, tak to tak vypada take.
Zaregistrován
26. 8. 2012
Souhlas,také myslím že ho nejspíš nějaký starověký nenažranec"osolil"víc než měl..
Zaregistrován
19. 6. 2012
Díky za názory. Není mi ale moc jasné, čeho tím chtěl autor okrojení dosáhnout. Pokud bych byl římský tabernarius, takto zlehčenou minci bych při placení nepřijal. Na druhou stranu, výrazné okrojení by mohlo vysvětlovat, proč je mince v relativně dobré zachovalosti.
Zaregistrován
21. 11. 2011
Viktoriaty ci jak se jim rika byly razeny myslim hlavne pro obchod s barbary. Takze mozna i k tomu slouzila tahle mince. Ale klidne to mohlo byt tak, ze nejaky german platil jimenu neco ve stribre, nemel drobne tak mu proste kus usekl a vysledna hmotnost je jen nahoda.
Zaregistrován
12. 1. 2010
Okrojenim se samozrejme dosahovalo zisku.. zkuseny obchodnik by to pochopitelne nevzal, vesnican nebo barbar na uzemi rise treba ano.
Zaregistrován
5. 11. 2011
http://www.numismatika.cz/web/Nummus-Olomouc/N050_Katalog/050kat0201.htm
Jen tak pro zajímavost - co říkáte položce 219?
Zaregistrován
21. 11. 2011
Ja bych jej zaradil do katagorie "vyhnout se". Asi bude pravy, ale jak vypada trochu podezdrele, tak ruce pryc.
Zaregistrován
12. 1. 2010
Muze byt lita, z fotky to nejde rict s jistotou.. i v pripade ze je prava, v tomhle stavu by kazdopadne byla draha i za vyvolavacku, za tu tisicovku za kterou se to vydrazilo mam sbirkove stavy se zbytky postribreni. Vcelku by me zajimalo, kteri lide maji o podobne mince zajem.
Zaregistrován
29. 3. 2015
Na jedné on-line aukci se objevila sada římských denárů s vyvolávací cenou 300 Kč. Zde je obrázek jednoho, který je velmi zachovalý. Ale opět mě nějak nesdí cena ve vztahu k zachovalosti. Navíc zatím žádné příhozy. V těchto mincích se vůbec nevyznám, ale tento kousek mě celkem láká. Myslíte, že může jít o falzum?
Obrázky:
Zaregistrován
4. 9. 2012
Tohle mi příjde v pohodě, ale zato tahle Lucilla od téhož prodejce ne...jednak asi mírně pórovitý povrch? a jednak - co ten spodek? to vypadá jak ze dvou půlek. Nebo se pletu?
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.