Moderátoři: smith, Misak33, tenzor

Lopez1506

Profilový obrázek
Uživatel

Zaregistrován
26. 8. 2012

Tovy

Uživatel

Zaregistrován
21. 11. 2011

#232 - 16. 12. 2014, 22:06

Nezapominejte, ze se taky casto delaji razidla jako kopie puvodni mince, ale nasledne se pak upravuji, aby tam byly nektere detaily odlisne. To by to taky vysvetlovalo...

vassilij

Uživatel

Zaregistrován
12. 8. 2006

#233 - 16. 12. 2014, 23:00

Ufff, se to kolem te teradrachmy nejak rozproudilo, tak aspon nastin toho, proc jsem ji sem dal.
Shodna s tou druhou urcite nebude - styl je jiny a nejspis je i technologicky "spatne". Mne ten styl pripomina takovou tu najivitu kopii antickych soch z prelomu 19. a 20. stol., takze bych tak nejak videl i tuhle minci. Styl te druhe je uplne jiny respektive ne jiny, ale prirozenejsi a vic odpovidajici dobe vzniku.
To oliver: fotkama to neni. Ta druha je naopak superprofi fotka ;-)

SYSEL

Uživatel

Zaregistrován
3. 4. 2014

#234 - 16. 12. 2014, 23:39
Také jsem si to říkal, takže jsem začal pátrat po tom, proč mi druhá mince na první pohled přijde důvěryhodná a ta první ne. A je to ze dvou důvodů. První je ten, že razidla ve skutečnosti nevypadají úplně identická. Stačí se podívat na revers, na spodní uchycení strun. Dále zakončení nástroje vpravo nahoře, kolíky po stranách, písmeno K vypadá trochu jinak, poslední struna na první minci končí (zbytečnou) kuličkou navíc, různých malých detailů, kterými se mince liší, je více. Mincovní obraz první tetradrachmy vypadá jako velmi dobrá napodobenina toho na druhé minci, ne jako identický. Druhý důvod je, že zatímco na druhé minci jsou vidět známky ražby a patina, která vypadá věrohodně, na první ne. Závěry ať si vyvodí každý sám😉

Ta věc pod strunami na většině tetradrachem je a i na té "pravé" se lehce značí, což je celkem divné, ale třeba se to mohlo z nějakého důvodu špatně vyrazit (neznám tehdejší technologii). Zdá se mi, že ostatní drobné rozdíly mohly být klidně způsobeny ražbou (jinak vedený úder, opotřebená matrice).

Našel jsem ještě jednu tetradrachmu se stejným aversem, ale jiným reversem.
http://cngcoins.com/Coin.aspx?CoinID=239498

Jinak možnost, že jde o "transfer dies", je dost pravděpodobná, ale zatím bych přece jen úplně nevylučoval, že jsou obě pravé.

SYSEL

Uživatel

Zaregistrován
3. 4. 2014

#235 - 17. 12. 2014, 01:01
Ufff, se to kolem te teradrachmy nejak rozproudilo, tak aspon nastin toho, proc jsem ji sem dal. Shodna s tou druhou urcite nebude - styl je jiny a nejspis je i technologicky "spatne". Mne ten styl pripomina takovou tu najivitu kopii antickych soch z prelomu 19. a 20. stol., takze bych tak nejak videl i tuhle minci. Styl te druhe je uplne jiny respektive ne jiny, ale prirozenejsi a vic odpovidajici dobe vzniku. To oliver: fotkama to neni. Ta druha je naopak superprofi fotka ;-)

Nerozumím tomu, jak může být styl úplně jiný, když je ta mince pravá nebo téměř dokonalá replika - styl je stejný, jde jen o povrch mince. Zdá se mi, že by mohla být na některých místech lehce hlazená. Všechny ty rozdíly o kterých psal tenzor existují i na pravých mincích (viz první 2 dole), takže to určitě není dodělané.

Můj názor momentálně je, že je to pravá mince s nějak upraveným povrchem, což jí dává ten umělý vzhled.

http://www.britishmuseum.org/research/collection_online/collection_object_details/collection_image_gallery.aspx?partid=1&assetid=215984&objectid=1292578
http://www.acsearch.info/search.html?id=1245431
http://www.acsearch.info/search.html?id=434179

korunka

Uživatel

Zaregistrován
28. 6. 2008

#237 - 17. 12. 2014, 18:15
Jenze to nic nemeni na tom, ze revers je velmi podobny, az tak, ze to vypada, jako by druha mince byla vzorem k co nejlepsimu napodobeni vcetne ruznych detailu te prvni.. proc? Neco takoveho jsem u pravych minci jeste nevidel, i kdyz jde z minci poznat stejneho autora podle stylu, nikdy se nesnazili delat temer dokonale kopie vlastnich razidel..

..tak přesně tohle, když jsem se na obě mince včera dívala, mne také napadlo..

korunka

Uživatel

Zaregistrován
28. 6. 2008

#238 - 17. 12. 2014, 18:39

vassilij napsal/a:

Shodna s tou druhou urcite nebude - styl je jiny a nejspis je i technologicky "spatne". Mne ten styl pripomina takovou tu najivitu kopii antickych soch z prelomu 19. a 20. stol., takze bych tak nejak videl i tuhle minci. Styl te druhe je uplne jiny respektive ne jiny..

..přiznám se, že mně avers připadá téměř identický, dokonce jsem se snažila najít odchylky a to se mi nepodařilo,..

m1234

Uživatel

Zaregistrován
19. 4. 2014

#239 - 20. 1. 2015, 16:42

Plnim slub z ineho vlakna.Nerva Aureus-popis:IMP NERVA CAES AVG PM TR POT - COS III PATER PATRIAE.RIC 24 ,CALICO 960.Posledne tri mne zname predaje 11 000-27 000 CHF.Uz par tyzdnou aktivne ponukane v Čechach i na Slovensku ,vraj vykopane a ponukane este s jednym prelomenym aureusom/akoze pri kopani/-super vymyslene.Dal som ho fyzicky overit vo Švajčiarsku -fejk. http://www.acsearch.info/search.html?term=NERVA CAES SIMPULUM&category=1&en=1&de=1&fr=1&it=1&es=1&ot=1&images=1&currency=usd&order=0

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

mamabc1234@gmail.com

Tovy

Uživatel

Zaregistrován
21. 11. 2011

#240 - 20. 1. 2015, 19:06

Je razeny, nebo odlivany? Kdyz na nej kouknu, tak na prvni pohled mi prijde odlivany.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.