Zaregistrován
12. 1. 2010
Vcera si nekdo udelal radost a koupil si za 95 EUR + poplatky pomerne spatne provedeny moderni padelek drachmy Apollonie Pontiky, oblibeny typ s "demonickou" hlavou Gorgony, na aukci Pecunem - G&N, polozka c 116. Ze na ten kousek prihazovalo 6 lidi, tolik neprekvapi, na techto aukcich prevazuji laici a radobyinvestori nad zkusenymi sberateli, nicmene to, ze v G&N takto proflakly padelek v pohode vezmou a ani ho nestahnou, je na povazenou. Potvrzuje se to, co jsem napsal, ze u G&N je nizsi pravdepodobnost padelku dana spis tim, ze berou hodne veci z nalezu. Bohuzel pokud beztrestne proslo neco tak ocividneho, tak je docela pravdepodobne, ze budou tyto aukce padelateli a jejich distributory brany jako snadny zpusob prodeje i starych proflaklych padelku, o novejsich a lepsich ani nemluve.
Zaregistrován
6. 11. 2008
zato tohle tam někdo koupil celkem levně...
https://www.pecunem.com/auction-23/lot-925
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
19. 10. 2011
je to to odlitek ?
http://aukro.cz/tetradrachma-syracusy-i4674218087.html
Zaregistrován
12. 8. 2006
To tenzor: spatne provedeny padelek ? Mne prijde celkem OK ... :-o
Zaregistrován
21. 11. 2011
Petr VI: je to jeho sbirka a neco, co ma 5g vydava za tetradrachmu. Ta by samozrejme mela mit okolo 17g. Takze vubec nevi, co ve sbirce ma, nebo proste lze a vydava mizerne falzum za original. Ale v popisku uz opatrne pise "stribrna mincicka"🙂
Zaregistrován
21. 11. 2011
Ja vubec si v posledni dobe vsimam, kolik lidi zacalo prodavat antiku na Aukru. Bohuzel mam dojem, ze se v tom moc nevyznaji. Ale je to porad lepsi nez treba Spanelsko, kde mam pocit, ze padelku je 70-80% nabidky🙂
Zaregistrován
12. 1. 2010
To ani nemuze byt odlitek tetradrachmy, i kdyby to bylo z hliniku, tak velikost 22 mm je dost mala.
Zaregistrován
12. 1. 2010
Kdyz budu predpokladat ze vzhledem k reliefu (i kdyz u lite mince nebude tak vyrazny) bude z uvedene tloustky 2.5 mm prumerna asi tak 2 mm, tak vychazi vaha v pripade ryziho stribra lehce pres 8 gramu, cili i s tim stribrem to bude lez / fatalni neznalost zakladnich faktu. Jde proste o primitivni odlitek nejake napodobeniny / upominkoveho suvernyru zrejme zamerne delaneho ve zmensene podobe, z nejake slitiny levnych lehkych kovu, cena pochopitelne 0. Ze si to nekdo muze koupit do sbirky jako stribrnou tetradrachmu, to se neda ani komentovat, tedy da, ale bylo by to tady nepublikovatelne..🙄
Zaregistrován
12. 1. 2010
Tady je mensi pocteni k tematu.. pokud se nepletu, razidlo pro avers je stejne jako cislo 38, revers tam mozna taky nekde bude.
http://medusacoins.reidgold.com/newyork.html
Ale kdyz clovek vidi par techto minci, tak je to jasne na prvni pohled. Tyhle mince jsou proste uz hodne proflakle, protoze se prodavaly ve velkem mnozstvi a solidni firma by je nemela na aukci vubec prijmout.
Mimochodem, mel jsem bohuzel pravdu s tim, ze po overeni beztrestneho prodeje na techto aukcich pribudou dalsi padelky, hned v nasledujici aukci si tam dali padelek jineho typu Apollonie Ponticy
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.