Moderátoři: smith, Misak33, tenzor

kacuro

Uživatel

Zaregistrován
7. 10. 2006

#111 - 5. 4. 2014, 15:28

Moc tomu nerozumím, ale přišlo mi to spíše jako nějaká fantazijní "mince" ...

Tovy

Uživatel

Zaregistrován
21. 11. 2011

#112 - 5. 4. 2014, 19:09

tenzor: moc si to nepamatuji, ale bylo to neco mezi padelkem a fantazijnu minci stylove jako keltska napodobenina recke mince.

Ale prekvapilo me, ze to stahli, protoze vicemene tam napsal, ze to prodava, aniz vi, co to je zac. Aukro nechava bezet horsi veci..

Lopez1506

Profilový obrázek
Uživatel

Zaregistrován
26. 8. 2012

SYSEL

Uživatel

Zaregistrován
3. 4. 2014

#114 - 7. 4. 2014, 00:33
S tou variabilitou portrétů je to sice pravda, ale skoro nikdy se mi nestalo, abych při pohledu na minci Licinia (a už jsem jich taky pár tisíc viděl) začal přemýšlet, kdo to může být, většinou vím, že je to Licinius bez dalšího zkoumání. Takže musím bohužel trvat na tom, že si podobný není🙂 Portréty císařů z téhle doby sice jsou schématické a relativně podobné, ale existuje například follis, kde jsou opisy identické u Maximiana a Galeria a jediný způsob, jak mince rozeznat je portrét. Pokud by byly zaměnitelné, nebylo by možné tyto jednotlivé typy rozlišit. I kdybychom ale pominuli portrét, tak styl opisu a vůbec celého mincovního obrazu a způsob, jakým je provedený se odlišuje od všech známých pravých mincí. Troufnu si tvrdit, že člověk, který to spáchal, by musel mít odlišné estestické vnímání, osobitý zastaralý styl, odlišnou techniku a ještě narozdíl od jiných místy nevědět, co vlastně dělá🙂 Moderní padělek mi proto přijde jako mnohem pravděpodobnější varianta. Ukažte mi jedinou minci Licinia z konce jeho vlády, která by pocházela z důvěryhodného zdroje a byla stylově podobná...

Tyhle 2 jsou pravé a první má prakticky totožnou hlavu, styl písma je stejný. Patina může být nová, ale stejně tak nemusí.
http://www.acsearch.info/record.html?id=229194
http://www.acsearch.info/record.html?id=230020

Tovy

Uživatel

Zaregistrován
21. 11. 2011

#115 - 8. 4. 2014, 11:01

Nedavno jeden prodejce prodaval nekolik minci, u kterych jsem si nebyl jisty pravosti - nektere byly prave, nektere falesne a u nekterych jsem to z fotky nedokazal urcit. Sly velmi levne, tak jsem si jednu neurcitou koupil na pruzkum. Podle me jednoznacne odlivane falzum, ale jak se dobre nafoti, vypada opravdu nebezpecne. Tady najdete detaily: http://mince.300ad.com/temp/caracalla/

Ale maji to udelane uz docela dobre, zbytky nalitku jsem tam nenasel, mam jen podezdreni.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

SYSEL

Uživatel

Zaregistrován
3. 4. 2014

#116 - 8. 4. 2014, 17:05

Důlky po bublinkách po celé ploše, i hraně.
Zaoblené hranice reliéfu.
Jednoznačně odlívaná mince.

Jsou někde fotky ostatních mincí?

Tovy

Uživatel

Zaregistrován
21. 11. 2011

#117 - 8. 4. 2014, 17:13

Bohuzel ulozil jsem si jen jednu - antoninian Caracally, kde je asi pokus o napodobeninu sirniku? na reversu. Toho jsem nekupoval, i kdyz byl levny* - nechtelo se mi do toho az tak moc investovat🙂 Ale urcite prodaval i prave mince, ale byly kvalitou o dost horsi.

• (levny, kdyby byl original, jinak stal asi 25 EUR)

Obrázky:

Aliquis

Uživatel

Zaregistrován
21. 2. 2012

#118 - 8. 4. 2014, 18:04

Fuuha, z takejto fotky by som asi naletel. Averz vyzerá presvedčivo, aspoň pre mňa. Možno tie tri bublinky pod portrétom by varovali??

tenzor

Moderátor

Zaregistrován
12. 1. 2010

#119 - 8. 4. 2014, 20:55

Moc presvedcive nevypada.. krome tech podivnych bublinek treba krk prechazi melce do plochy (u mince v tomto stavu vylozene nepravdepodobne), nejsou videt presvedcive efekty prave razby.. takze bych rekl ze jde take o litou minci. V ruce to nejspis bude videt lepe.
Samozrejme, jak tato, tak predchazejici mince jsou vyrobeny s pouzitim pokrocilych metod, to uz nejsou primitivni padelky pro turisty🙂

tenzor

Moderátor

Zaregistrován
12. 1. 2010

#120 - 8. 4. 2014, 21:03

SYSEL: uznavam, ze ty portrety uz jsou si podobnejsi, ale nemuzu si pomoct, pri pohledu na tu minci z Aukra proste nemam dobry pocit a nektere prvky ve stylu pusobi cize a nemam zadnou oporu v podobnosti detailu prokazatelne pravych minci z te doby. Pokud je ta mince prava, tak se musela vymykat bezne produkci.
Jak s oblibou rikam, mozna jsem jen paranoidni..

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.